Μαμά

Tips για μαμάδες: Τρεις τρόποι να αφαιρέσετε το κερί από ξύλινες επιφάνειες

Tips-για-μαμάδες-Τρεις-τρόποι-να-αφαιρέσετε-το-κερί-από.jpg


Οι λεκέδες από κερί σε ξύλινες επιφάνειες είναι αρκετά συχνές, ειδικά αν σας αρέσει να ανάβετε κεριά στο σπίτι.

Ο ευκολότερος και ασφαλέστερος τρόπος για να αφαιρέσετε το κερί από το ξύλο είναι να το αφήσετε να κρυώσει και μετά να το ξύσετε απαλά με μια πλαστική σπάτουλα ή πιστωτική κάρτα.

Στη συνέχεια καθαρίζετε με ένα σφουγγάρι καλά την επιφάνεια προκειμένου να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα κεριού.

Ας δούμε αναλυτικά όλους τους τρόπους αφαίρεσης του κεριού από ξύλινες επιφάνειες

Αφαίρεση με σπάτουλα

Αφήστε το φρεσκοχυμένο κερί να κρυώσει και, στη συνέχεια, αφαιρέστε το απαλά με μια πλαστική σπάτουλα, ένα κουτάλι ή με την άκρη μιας πιστωτικής κάρτας. Καθαρίστε με ένα σφουγγάρι και στη συνέχεια, ολοκληρώστε με ένα βερνίκι ειδικό για ξύλινες επιφάνειες.

lekes keriou se ksilines epifaneies1

Αφαίρεση με σίδερο ή πιστολάκι μαλλιών

Τοποθετήστε μερικές χαρτοπετσέτες πάνω από το κερί και στη συνέχεια καλύψτε τις με μια πετσέτα ή άλλο πανί. Πιέστε το σίδερο πάνω από το πανί για πέντε δευτερόλεπτα ( δεν πρέπει να είναι υπερβολικά ζεστό). Καθώς το κερί λιώνει, θα απορροφηθεί στις χαρτοπετσέτες. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος του κεριού και, στη συνέχεια, σκουπίστε το υπόλοιπο κερί με το πανί.

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιστολάκι μαλλιών. Ο ζεστός αέρας θα μαλακώσει το κερί , το οποίο θα αφαιρέσετε με προσοχή έτσι ώστε να μην απλωθεί στην ξύλινη επιφάνεια.

lekes keriou se ksilines epifaneies2

Αφαίρεση με πάγο

Τοποθετήστε μια πλαστική σακούλα γεμάτη παγάκια πάνω από το κερί για να το παγώσετε. Μόλις το κερί είναι κρύο ξύστε το απαλά με μια πλαστική σπάτουλα, κουτάλι ή πιστωτική κάρτα. Καθαρίστε με ένα καθαρό πανί την επιφάνεια μέχρι να φύγει τελείως το κερί.

Για να αποφύγετε το λεκέ κεριού στις ξύλινες επιφάνειες, τοποθετείστε κάτω από τα κεριά ένα μικρό σουπλά ή χρησιμοποιήστε έναν όμορφο δίσκο. Φυσικά μπορείτε να αγοράσετε κεριά σε γυάλινα βάζα ή σε άλλες συσκευασίες που δεν επιτρέπουν το κερί να χυθεί έξω.


Πηγή

Loading...