Μαμά

Tips για μαμάδες: Το λάθος που κάνετε όταν καθαρίζετε τα τζάμια

Tips-για-μαμάδες-Το-λάθος-που-κάνετε-όταν-καθαρίζετε-τα.jpg


Ο καθαρισμός των τζαμιών μπορεί να μην συμπεριλαμβάνεται στην εβδομαδιαία ρουτίνα καθαριότητας του σπιτιού, όμως, αργά ή γρήγορα θα πρέπει να γίνει.

Ειδικά όταν τα τζάμια είναι γεμάτα δαχτυλιές των παιδιών ακόμα και με υπολείμματα τροφών που έχουν ξεραθεί.

Αν πήρατε λοιπόν την απόφαση να καθαρίσετε τα παράθυρα καλό -αλλά και πρακτικό – είναι να αποφύγετε ένα σημαντικό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι.

Ποιο είναι αυτό;

Καθάρισμα τζαμιών με λιακάδα

Μπορεί να σας φαίνεται ότι μια ζεστή, ηλιόλουστη μέρα είναι ιδανική για να καθαρίσετε τα παράθυρά σας όμως στην πράξη αποδεικνύεται λάθος. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το καθαριστικό στεγνώνει αμέσως πάνω στα τζάμια, αφήνοντας σκιές αλλά και χνούδι από το πανί. Καθαρίστε παράθυρά σας είτε αργά το απόγευμα είτε νωρίς το πρωί όταν ο ήλιος δεν καίει.

Συμπέρασμα: Μια ηλιόλουστη μέρα είναι στην πραγματικότητα η χειρότερη δυνατή στιγμή για να καθαρίσετε τα παράθυρά σας.

Τι άλλα λάθη μπορεί να κάνετε

Καθαρίζετε τα παράθυρα με εφημερίδες

Πολλές νοικοκυρές καθαρίζουν τα τζάμια με εφημερίδα. Είναι, η αλήθεια, ένα αρκετά διαδεδομένο μυστικό. Ωστόσο, όπως τονίζουν οι ειδικοί, η εφημερίδα επειδή έχει μελάνι, αφήνει πίσω της βρωμιά. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καθαρίσετε, είναι οι πετσέτες με μικροΐνες, που είναι εξαιρετικά απορροφητικές και δεν αφήνουν πίσω τους ραβδώσεις ή θαμπάδα.

Τα καθαρίζετε με χαρτί κουζίνας

Και το χαρτί κουζίνας είναι ένας τρόπος που πολλές νοικοκυρές χρησιμοποιούν για το καθάρισμα. Ωστόσο, όπως θα έχετε διαπιστώσει, δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός. Αφήνει χνούδι, δεν καθαρίζει σωστά, ενώ τρίβετε και σας δυσκολεύει.

lathos pou kanete otan katharizete tzamia1

Χρήσιμο tip

Αν τα τζάμια έχουν γρατζουνιές, τρίψτε τις απαλά με οδοντόκρεμα χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι . Στη συνέχεια σκουπίστε με στεγνό πανί. Η διαφορά θα είναι εμφανής.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε πώς τα παράθυρά σας θα γίνουν …αόρατα με το σωστό καθαρισμό.

 


Πηγή

Loading...