Μαμά

Tips για μαμάδες: Πώς να προστατεύσετε τα φυτά στο μπαλκόνι από το χιόνι και τον παγετό

Tips-για-μαμάδες-Πώς-να-προστατεύσετε-τα-φυτά-στο-μπαλκόνι.jpg


Οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται σε όλη τη χώρα όπως και οι πολικές θερμοκρασίες.

Ο παγετός είναι συνήθως ο χειρότερος εχθρός των φυτών, ειδικά αυτή την περίοδο, καθώς μπορεί να τα καταστρέψει ολοσχερώς.Τα λουλούδια και τα φυτά που έχουν μεταφυτευτεί πρόσφατα κινδυνεύουν περισσότερο από τον πάγο.

Αν έχετε φυτά στο μπαλκόνι δείτε τι μπορείτε να κάνετε για νατα προφυλάξετε από το ψύχος.

Τοποθετήστε τα σε προφυλαγμένα σημεία του μπαλκονιού

Αν έχετε φυτά στο μπαλκόνι θα πρέπει να τα προστατεύσετε από το κρύο, κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μια άμεση λύση είναι να μεταφέρετε τα φυτά σε προφυλαγμένο μέρος στη βεράντα ώστε να μην είναι εκτεθειμένα στο κρύο ή στους δυνατούς ανέμους ( αν φυσάει). Οι γωνίες ή τα σημεία με νότιο προσανατολισμό είναι οι ποιο ασφαλείς επιλογές.

φώτο: Instagram @ jane_qz_

Τοποθετήστε τα ευαίσθητα φυτά μέσα στο σπίτι

Υπάρχουν ορισμένα φυτά που είναι πιο ευαίσθητα και ίσως χρειαστεί να τα μεταφέρετε μέσα στο σπίτι κατά τη διάρκεια της νύχτας ή και για λίγες ημέρες.
Τοποθετήστε τα σε φωτεινό μέρος, μακριά όμως από το καλοριφέρ και το τζάκι καθώς μπορεί να κιτρινίσουν τα φύλλα. Μόλις κοπάσει η κακοκαιρία και δεν έχει παγωνιά, τα επαναφέρετε στο μπαλκόνι.

Καλύψτε τα φυτά με αντιπαγετικά υφάσματα

Αν έχετε αντιπαγετικό ύφασμα, σκεπάστε τα φυτά στη βεράντα προσεκτικά χωρίς να τα πιέζετε ώστε να μην σπάσουν φύλλα και βλαστοί. Αν δεν έχετε το συγκεκριμένο ύφασμα, απλώστε ένα παλιό σεντόνι ή ακόμα κι ένα τραπεζομάντηλο για να τα προστατεύσετε από τον παγετό. Επίσης, κουβέρτες , λινάτσες,ακόμα και εφημερίδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον ίδιο λόγο στα φυτά της βεράντας.

prostasia fiton apo pagonia2

φώτο: Instagram @olgavalery55555

Χρήσιμα tips

  • Αναμφίβολα τα φυτά χρειάζονται νερό και το χειμώνα. Διατηρήστε το χώμα ελαφρώς υγρό, ίσα να μη στεγνώσουν οι ρίζες. Επίσης, μην αφήνετε το νερό στο πιατάκι της γλάστρας ειδικά την περίοδο του παγετού, καθώς μπορεί να παγώσει και να καταστρέψει τα φυτά.
  • Τα φυλλοβόλα καλλωπιστικά φυτά είναι πιο ανθεκτικά το χειμώνα, ειδικά στο χιόνι και την παγωνιά καθώς ρίχνουν τα φύλλα τους. Για το μπαλκόνι σας, αν μάλιστα είναι βορινό, είναι μια ιδανική λύση.

Με πληροφορίες από το gardeningknowhow.com


Πηγή

Loading...