Μαμά

Tips για μαμάδες: Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να καθαρίσετε το ρόδι

Tips-για-μαμάδες-Αυτός-είναι-ο-πιο-εύκολος-τρόπος-να.jpg


Το ρόδι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και η κατανάλωσή του έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό.

Ένα ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικος. Είναι επίσης πλούσιο σε τρεις διαφορετικές μορφές αντιοξειδωτικών ουσιών (τανίνες, ανθοκυανίνες, ελλαγικό οξύ) και η συνολική αντιοξειδωτική ικανότητά του έχει υπολογιστεί ότι είναι 2-3 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του κόκκινου κρασιού ή του πράσινου τσαγιού.

Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι ο καρπός, καθώς και ο χυμός του, είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες παρουσιάζουν ευεργετικά αποτελέσματα σε κάποια χρόνια νοσήματα.

Μπορούμε χρησιμοποιήσουμε το ρόδι σε σάλτσες για ψητά κρεατικά, σε σαλάτες, ενώ συνδυάζεται με ρύζι, κουσκούς, γιαούρτι.Τέλος, επειδή δεν το βρίσκουμε όλες τις εποχές του χρόνου, μπορούμε να το φυλάξουμε στην κατάψυξη.

Καθάρισμα ροδιού

Το καθάρισμα του ροδιού απαιτεί υπομονή και αυτός ίσως είναι ένας από τους λόγους που πολλοί αποφεύγουν να το αγοράζουν παρότι γνωρίζουν τα οφέλη του.
Υπάρχουν όμως διάφοροι τρόποι που κάνουν το καθάρισμα του ροδιού σχετικά εύκολο και αξίζει δοκιμάσετε έστω έναν από αυτούς.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε έναν απλό και πρακτικό τρόπο για να καθαρίσετε το ρόδι και να το απολαύσετε με όποιο τρόπο επιθυμείτε.


Πηγή

Loading...