Εγκυμοσύνη

Aμνιοπαρακέντηση ή Νifty;

Τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης, όλες οι μελλοντικές μαμάδες ενημερώνονται για τις προγεννητικές εξετάσεις. Σκοπός τους είναι να ανιχνεύσουν πιθανές χρωμοσωμικές ανωμαλίες στο αναπτυσσόμενο έμβρυο. Στο παρελθόν η αμνιοκέντηση ήταν η πιο κοινή διαδικασία για τις γυναίκες που θέλουν να μάθουν για την υγεία του μωρού τους. Σήμερα έχει αντικατασταθεί σε μεγάλο βαθμό από το μη επεμβατικό προγεννητικό τεστ NIFTY.

Η αμνιοπαρακέντηση είναι μια επεμβατική διαδικασία όπου μια βελόνα, με τη βοήθεια υπερήχων, εισάγεται στη μήτρα, συλλέγοντας 15-20 mlαμνιακού υγρού για έλεγχο. Λόγω της δυσκολίας της, αυτή η διαδικασία έχει ορισμένους κινδύνους τόσο για το μωρό όσο και για τη μελλοντική μητέρα. Οι κίνδυνοι περιλαμβάνουν αυθόρμητη αποβολή, πρόωρο τοκετό, αιμορραγία και λοιμώξεις.

Όλα τα παραπάνω είναι αρκετά για να πείσουν έναν αυξανόμενο αριθμό μελλοντικών γονέων να πραγματοποιήσουν το NIFTY αντ 'αυτού.

Σε αντίθεση με την αμνιοπαρακέντηση, το NIFTY είναι μια μη επεμβατική προγεννητική εξέταση, που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν δυνητικά επιβλαβείς διαδικασίες στο σώμα και κατά συνέπεια δεν υπάρχει κίνδυνος για το μωρό ή τη μητέρα του. Η δοκιμή απαιτεί μόνο μια γρήγορη και απλή λήψη μητρικού αίματος.

Τα 10mlαίματος της εγκύου αποστέλλεται στο εργαστήριο όπου το αίμα αναλύεται. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το DNA του μωρού μεταναστεύει από τον πλακούντα στην κυκλοφορία του αίματος της μητέρας. Αυτό επιτρέπει στο εργαστήριο να απομονώσει τα θραύσματα DΝΑ του μωρού από το αίμα της μητέρας και να ελέγξει τις χρωμοσωμικές διαταραχές. Εάν οι γονείς το επιθυμούν, το NIFTY μπορεί επίσης να αποκαλύψει το φύλο του μωρού.

Ένα άλλο πλεονέκτημα του NIFTY είναι το γεγονός ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί ήδη από τη δέκατη εβδομάδα, ενώ η αμνιοπαρακέντηση δεν πραγματοποιείται πριν από την 15ην εβδομάδα (συνήθως μεταξύ της 15ης και 20ης εβδομάδας της εγκυμοσύνης). Δεν υπάρχει επίσης μεγάλη αναμονή για τα αποτελέσματά σας – το NIFTY σας παρέχει τα αποτελέσματα σε μόλις μία εβδομάδα.

Όσο αφορά την ακρίβεια, το NIFTY υπερτερεί τόσο μπροστά στη αυχενική διαφάνεια όσο και στη διπλή εξέταση. Το επίπεδο των ψευδών θετικών είναι μικρότερο από 0,05% και η ακρίβεια στον προσδιορισμο της παρουσίας του συνδρόμου Down είναι μεγαλύτερη από 99%. Αυτό καθιστά το NIFTY την κορυφαία μη επεμβατική προγεννητική εξέταση στον κόσμο, που συνιστάται από όλες τις μητέρες και από τους γιατρούς σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο,

NIFTY ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ
Ακρίβεια Άνω του 99% 100%
Ρίσκο Χωρίς Ρίσκο Αποβολή, πρόωρη γέννα, αιμορραγία, λοιμώξεις
Αποτελέσματα σε 6–8 ημέρες 2–3 εβδομάδες
Διαθέσιμη από 10ηεβδομάδα 15η με 20η εβδομάδα
Φύλλο Ναι Ναι
Διαδικασία Λήψη μητρικού αίματος Μια ένεση που εισάγεται στη μήτρα για τη συλλογή αμνιακού υγρού.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.niftytest.gr, και ακολουθείστε μας στο facebook @niftytestgreece και στο Instagram #nifty_test_greece

The post Aμνιοπαρακέντηση ή Νifty; appeared first on all4mama.

Loading...