Διάφορα

8 ιδιοφυείς ιδέες μαμάδων που αξίζει να «κλέψετε»

37424-hack-590

8 ιδιοφυείς ιδέες μαμάδων που αξίζει να «κλέψετε» δραστηριοτητες από Φοίβη Γλύστρα | 22 Αυγ 2017

Δεν είναι κακό να παραδεχόμαστε ότι υπάρχουν μαμάδες και μπαμπάδες σ’ αυτόν τον κόσμο, που έχουν (καμιά φορά!) καλύτερες ιδέες από εμάς. Εκείνοι πάντως, δεν φαίνεται να έχουν πρόβλημα να τις μοιραστούν, ελπίζοντας ότι θα βοηθήσουν να διευκολυνθεί έστω και λίγο η καθημερινότητά μας.

Ας δούμε δέκα τέτοιες ιδέες:

1. Τα τρόφιμα που πρέπει να φαγωθούν πρώτα

(Photo: Brightside.me)
Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο τάπερ ή ένα πλαστικό καλάθι αποθήκευσης τροφίμων για να βάζετε μέσα όσα φρούτα, λαχανικά και άλλα τρόφιμα πλησιάζουν στο τέλος της ζωής τους. Κολλήστε μία ετικέτα πάνω που να εξηγεί ότι τα τρόφιμα που περιέχονται σ’ αυτό το σκεύος, πρέπει να καταναλωθούν πρώτα (όπως «Φάε με!») και… voila!

2. Μια θήκη DVD γίνεται σετ ζωγραφικής

Στο αριστερό μέρος μιας θήκης DVD βάλτε μερικά λευκά χαρτιά (φροντίζοντας να τα κόψετε στο κατάλληλο μέγεθος). Στα δεξιά, φτιάξτε μια τσεπούλα για τους μαρκαδόρους από χαρτόνι (για την πλάτη) και χοντρό χαρτί. Το φορητό σετ ζωγραφικής είναι έτοιμο, για να απασχολήσει δημιουργικά το παιδί στο ταξίδι (και σε άλλες «δύσκολες» στιγμές).

3. Ασφαλείς πόρτες

Τα μικρά παιδιά συχνά κλείνουν πόρτες, που μετά δεν μπορούν να ανοίξουν μόνα. Για να αποφύγετε ατυχήματα και άγχη, μπορείτε να χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι από μακαρόνι επίπλευσης (ή κολύμβησης ή θαλάσσης) στο οποίο θα κάνετε μια μικρή τομή.

4. Χειροποίητη, φορητή τρίλιζα

Μαζέψτε μερικά λεία βότσαλα από την παραλία και ζωγραφίστε πάνω τους Χ και Ο. Χρησιμοποιήστε χαρτόνι από μια κούτα και ζωγραφίστε πάνω του μια τρίλιζα. Εναλλακτικά, μπορείτε να κολλήσετε κορδέλες ή αυτοκόλλητη πολύχρωμη ταινία. Η φορητή σας τρίλιζα είναι πανέτοιμη.

5. Αντί-τερατικό σπρέι

Πολλά παιδιά αγχώνονται, ότι κάτω απ’ το κρεβάτι ή μέσα στην ντουλάπα τους κατοικοεδρεύουν επικίνδυνα τέρατα που καραδοκούν να τα τρομάξουν. Εκτός απ’ την υποστήριξη και τα ανακουφιστικά, λογικά επιχειρήματα που μπορείτε να προσφέρετε, ενδέχεται κάτι πιο παιχνιδιάρικο να λειτουργήσει επίσης δραστικά. Ζωγραφίστε ένα μπουκάλι με αντλία σπρέι, κολλήστε πάνω του αυτοκόλλητα με τερατάκια, γράψτε γενναία λόγια εμψύχωσης και γεμίστε το με «αντι-τερατικό φίλτρο». Ψεκάστε πριν τον ύπνο και δώστε τέλος στις τερατο-φοβίες.

6. Διπλωμένες μπλούζες: Κάν' το μόνος σου

Δείξτε στο παιδί πώς να διπλώνει καλά τα ρούχα του, χρησιμοποιώντας μια έξυπνη, χειροποίητη «συσκευή». Δείτε σ’ αυτό το βίντεο πώς ακριβώς θα το κάνετε, χωρίς να σας πάρει πάνω από 10 λεπτά.

7. Η σωστή ποσότητα κρεμοσάπουνου

Η στάνταρντ δόση σαπουνιού είναι αρκετά μεγάλη για τα παιδικά χέρια. Για να μειώσετε τη δόση, τυλίξτε απλώς ένα λάστιχο γύρω απ’ την αντλία.

8. Κόλλα πέντε! (χωρίς να λερωθείς)

Το παιχνίδι της χαρτοκοπτικής είναι διασκεδαστικό, αλλά κάθε φορά που μια κόλλα μπαίνει στο παιχνίδι, μια μαμά χάνει λίγη απ’ την πνευματική της διαύγεια. Για να αποφύγετε, λοιπόν, τους λεκέδες από κόλλα στα χαλιά, τους τοίχους, τους καναπέδες κ.λπ., ρίξτε λίγη σε ένα σφουγγάρι που θα τοποθετήσετε σε ένα ταπεράκι. Το παιδί θα μπορέσει έτσι να κολλάει υλικά μεταξύ τους, περνώντας απλώς τις επιφάνειες πάνω απ’ το σφουγγαράκι. Επιπλέον, αν κλείσετε αεροστεγώς το δοχείο με το σφουγγάρι, η κόλλα μπορεί να μείνει υγρή για μέρες.

Πηγή: Brightside.me

Πηγή – mama365.gr

Loading...