Διάφορα

6 συμπτώματα πολυκυστικών ωοθηκών

36773-polikistikes-590

6 συμπτώματα πολυκυστικών ωοθηκών υγεια από Φοίβη Γλύστρα | 28 Ιουν 2017 Πολλές γυναίκες πάσχουν απ’ το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Πρόκειται για μια ανισορροπία-δυσλειτουργία ορμονών, για «συσσώρευση μικρών κύστεων περιφερειακά της ωοθήκης», όπως γράφει σε άρθρο του στο Iatronet.gr ο Αλέξανδρος Αρμενιάκος, Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος.

(Φωτογραφία: remedydaily.com)
Πρόκειται για το πιο διαδεδομένο ορμονικό πρόβλημα σε γυναίκες γόνιμης ηλικίας αφού υπολογίζεται ότι το 8-16% των γυναικών πάσχουν απ’ αυτό. Οι λόγοι που το δημιουργούν δεν μας είναι γνωστοί, ωστόσο έρευνες έχουν αποπειραθεί να αποδείξουν τη σχέση μεταβολισμού ινσουλίνης και συνδρόμου.
Ποια είναι όμως τα συμπτώματα;
1. Ασταθής περίοδος ή απουσία περιόδου.
2. Αυξημένη τριχοφυΐα στο πρόσωπο, το στήθος, το στομάχι ή/και την πλάτη (αυξημένες αντρικές ορμόνες).
3. Αυξημένο βάρος ή παχυσαρκία και, συνηθέστερα, συσσώρευση λίπους στην κοιλιά.
4. Απότομες αλλαγές στη διάθεση και κυκλοθυμία.
5. Λιπαρότητα στο δέρμα και εμφάνιση ακμής.
6. Διαβήτης τύπου 2 η/και υψηλή χοληστερίνη.
Όπως επισημαίνει και στο σχετικό του άρθρο ο Γυναικολόγος, «Συνήθως βρίσκουμε ένα ή δύο απ' αυτά τα συμπτώματα, σε διαφορετική βαρύτητα, σε γυναίκες που παρουσιάζουν σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Σπάνια βρίσκουμε περισσότερα από αυτά και σχεδόν ποτέ όλα μαζί.»
Δείτε εδώ ποιες εξετάσεις πρέπει να γίνουν αλλά και πώς αντιμετωπίζεται το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.Πηγή – mama365.gr

Loading...