Διάφορα

11 πολύτιμα μαθήματα ζωής που θέλω να δώσω στην κόρη μου πριν γίνει γυναίκα

38018-lifelessons_590

11 πολύτιμα μαθήματα ζωής που θέλω να δώσω στην κόρη μου πριν γίνει γυναίκα ψυχολογια από Μαρία Κωνσταντοπούλου | 13 Οκτ 2017 Βλέποντας την κόρη σου να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, γίνεσαι περήφανη για το κοριτσάκι που σιγά σιγά γίνεται όλο και πιο ανεξάρτητο, όμως ταυτόχρονα αγχώνεσαι και σκέφτεσαι ότι σε λίγα χρόνια θα κοιτάς μια έφηβη και λίγο αργότερα θα αντικρίζεις μια ενήλικη γυναίκα. Μέχρι τότε, θα προλάβεις να της μάθεις όλα όσα πρέπει να ξέρει για να είναι δυνατή στη ζωή; Θα προλάβεις να τη διδάξεις όλα όσα θες; Η Ashli Mazer λέει όσα έχουμε κι εμείς στο μυαλό μας και θα θέλαμε να μοιραστούμε με τις κόρες μας…

*Φωτογραφία: thecashlorette.com

«Την προηγούμενη βδομάδα πήγαμε εκδρομή όλοι μαζί για κάποιες μέρες. Η κόρη μου ερχόταν δίπλα μου κάθε τόσο και μου 'λεγε “Μαμά, περνάω καλά”. Η καρδιά μου έλιωνε.
Οι διακοπές είναι ακριβές, το ξέρω. Δεν ήταν τίποτα δωρεάν, όσα κι αν κάναμε, ό,τι κι αν ζήσαμε. Όμως, έβλεπα την πραγματική ευτυχία ζωγραφισμένη στο πρόσωπο αυτές τις στιγμές. Αυτό που την έκανε να γελάει και να χαμογελάει ήταν ο χρόνος που περνούσαμε μαζί. Είχε την προσοχή που χρειαζόταν, που όλοι χρειαζόμαστε και που άξιζε. Φροντίζαμε τον εαυτό μας και ζούσαμε κάθε μέρα στο έπακρο. Ήταν απίστευτο το ότι εμείς χαρίσαμε στην κόρη μας αυτό το συναίσθημα: την χαρά του να ζεις την κάθε στιγμή.
Και τότε σκέφτηκα, τι άλλο θα μπορούσα να δώσω στην κόρη μου σ’ αυτή τη ζωή… Όχι αντικείμενα αλλά ποιοτικά και ουσιαστικά δώρα.
Εύχομαι η κόρη μου…
Να έχει την ικανότητα να ξέρει τι αξίζει και να μην αφήσει κανέναν να την κάνει να νιώσει ανίκανη. Να συνειδητοποιήσει ότι η αξία της είναι ανεκτίμητη.
Να έχει την αυτοπεποίθηση να φεύγει. Από σχέσεις, από δουλειές και από άλλες καταστάσεις που θα βιώσει. Ελπίζω να καταλάβει ότι δικαιούμαστε να ζήσουμε μόνο μία φορά και πως, αν το ένστικτό της της λέει ότι πρέπει να προχωρήσει, θα πρέπει να το εμπιστευτεί και να αρχίσει ξανά από την αρχή.
Να είναι πάντα ευγενική. Η αποδοχή και η αγάπη δεν είναι σημάδια αδυναμίας, αλλά δύναμης. Το να ζεις με ανοιχτές τις αγκάλες σου είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις.
Να ελέγχει τον εαυτό της και να μην ενδίδει σε πειρασμούς. Να αξιολογεί την κάθε κατάσταση και να εκτιμά τον εαυτό της έτσι ώστε τα πλούτη και η φήμη να μην την καθοδηγούν.
Να ξέρει ότι είναι ικανή να κάνει τα πάντα τέλεια. Το μυαλό, η καρδιά και τα χέρια της είναι δυνατά και μόνη της, μπορεί να κουνήσει τα δικά της βουνά και να χρησιμοποιήσει τις ικανότητές της σαν όπλα για να κάνει κάτι καλό για τον κόσμο.

*Φωτογραφία: rd.com
Να προσπαθεί να είναι πάντα ικανοποιημένη και όχι ευτυχισμένη. Η ευτυχία βρίσκεται στις στιγμές και είναι προσωρινή. Η ικανοποίηση έχει να κάνει με το πώς βλέπεις τη ζωή σου, πώς επιλέγεις να ζεις πραγματικά και πώς ζεις καλά.
Να βρει ποιο είναι το πάθος της και να το κυνηγήσει. Να καταλάβει ότι πρέπει να ονειρεύεται, να κάνει μεγάλα όνειρα και να μην τα παρατά για χάρη εκείνων των πραγμάτων που την εντυπωσιάζουν.
Να είναι υπεύθυνη για τη ζωή της. Τίποτα δεν είναι δίκαιο και δεν μπορεί να εύχεται να πετύχει με όπλα τη ζήλεια ή το μίσος. Σε αυτή τη ζωή πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί και αν είναι δυσαρεστημένη με κάποια απόφασή της, θα πρέπει να αλλάξει δρόμο.
Να έχει τη σοφία να ξέρει πότε να υποστηρίζει σθεναρά τη γνώμη της και πότε πρέπει να μην μιλήσει. Τη δύναμη την αποκτάς όχι μόνο όταν μιλάς, αλλά και όταν ξέρεις πότε δεν πρέπει να μιλήσεις.
Να έχει τη θέληση να πολεμά για τον εαυτό της και για τα δικαιώματά της, τις πεποιθήσεις και τα όνειρά της. Να καταλαβαίνει ότι κάθε βράδυ θα κοιτάζει τον εαυτό της στον καθρέφτη και το άτομο που θα βλέπει στην αντανάκλασή του πρέπει να είναι αυτό που θέλει να δει.
Να ξέρει ότι πάντα θα είμαι δίπλα της και ότι πάντα θα την βοηθάω. Όποιο μονοπάτι κι αν διαλέξει, θα ξέρει ότι η μαμά της έχει πάντα ανοιχτή την καρδιά και την αγκαλιά της για εκείνη, ότι θα την αγαπά χωρίς όρια και ότι πάντα θα τη βοηθά να σηκωθεί όταν πέφτει.»
Πηγή: huffingtonpost.com

Πηγή – mama365.gr

Loading...