Διάφορα

Όσα κάνουν οι άντρες στην εγκυμοσύνη και θες να τους σκοτώσεις

35401-angry_pregnant_590

Όσα κάνουν οι άντρες στην εγκυμοσύνη και θες να τους σκοτώσεις εγκυμοσυνη από Έλενα Μπούλια | 5 Απρ 2017 Γεγονός είναι ότι η ψυχολογία μας κατά την εγκυμοσύνη θυμίζει λίγο το τρενάκι του λούνα παρκ. Και όχι άδικα. Οι ορμόνες μέσα μας κάνουν πάρτι, το σώμα μας βιώνει πρωτόγνωρα συμπτώματα και πολλές φορές το περιβάλλον δεν βοηθά ιδιαίτερα: Δεν βρίσκεις καμία κατανόηση στη δουλειά, δεν σου δίνει κανείς τη θέση του στο λεωφορείο και ο άντρας σου, το άλλο σου μισό (!) έχει πολύ συχνά την τάση να παίζει με τα νεύρα σου. Μαντέψτε, λοιπόν, σε ποιον θα ξεσπάσουμε!

Γεγονός είναι ότι η ψυχολογία μας κατά την εγκυμοσύνη θυμίζει λίγο το τρενάκι του λούνα παρκ. Και όχι άδικα. Οι ορμόνες μέσα μας κάνουν πάρτι, το σώμα μας βιώνει πρωτόγνωρα συμπτώματα και πολλές φορές το περιβάλλον δεν βοηθά ιδιαίτερα: Δεν βρίσκεις καμία κατανόηση στη δουλειά, δεν σου δίνει κανείς τη θέση του στο λεωφορείο και ο άντρας σου, το άλλο σου μισό (!) έχει πολύ συχνά την τάση να παίζει με τα νεύρα σου. Μαντέψτε, λοιπόν, σε ποιον θα ξεσπάσουμε!
Και επειδή γυναίκες είμαστε και συζητάμε λίγο-πολύ τα πάντα μεταξύ μας, για να μη νιώθετε ότι είστε μόνες σε όλο αυτό, δείτε ποια είναι τα πιο εκνευριστικά πράγματα που κάνουν οι άντρες όταν η γυναίκα τους είναι έγκυος, όπως μας τα είπαν μέλλουσες και νέες μανούλες:

Όταν δεν αλλάζει χαρτί στην τουαλέτα

Έχει παρατηρήσει πόσο συχνά έχεις ανάγκη να πηγαίνεις στην τουαλέτα πλέον, κι όμως, δεν έχει την ευγενή καλοσύνη να αντικαταστήσει το άδειο ρολό -που εκείνος τελείωσε- πολύ απλά γιατί ποτέ δεν το έχει ξανακάνει. Ναι, θα γκρινιάξουμε. Και θα συνεχίσουμε να γκρινιάζουμε μέχρι η ενσυναίσθηση να γίνει φίλη τους.

Όταν παραπονιέται πως δεν κοιμήθηκε καλά το βράδυ ή πως είναι κουρασμένος

Ναι, είναι πιθανό να μην κοιμήθηκε καλά ένα βράδυ. ΕΝΑ βράδυ. Όχι κάθε βράδυ για πολλούς συνεχόμενους μήνες που από την καούρα νιώθεις ότι θα σου βγει το φαγητό από τη μύτη και που η κοιλιά σου δεν βολεύεται πουθενά. Ούτε για κάθε βράδυ που θα ακολουθήσει μετά τον τοκετό, όταν θα πρέπει να σηκώνεσαι αμέτρητες φορές για να θηλάσεις…

Όταν τρώει και πίνει ό,τι του κάνει κέφι δίπλα σου…

Ο γυναικολόγος σου έχει πει με σαφήνεια να αποφεύγεις τα junk, τα πολύ λιπαρά ή πικάντικα, το αλκοόλ, τα πολλά γλυκά και τέλος πάντων όλα αυτά που με λαχτάρα θα καταβρόχθιζες, αν σε άφηνε. Όταν ο άντρας σου, όμως, δεν συμπαραστέκεται σε αυτούς τους περιορισμούς σε κάνει να αναρωτιέσαι: Έχει καρδιά ή να του δαγκώσω κανένα αυτί, να συνέλθει;

…και κριτικάρει αυτά που τρως εσύ

Και όταν μία στο τόσο, ανοίγεις κι εσύ ένα οικογενειακό παγωτό (με λίγα λιπαρά), για να βγάλεις το άχτι σου, βιάζεται να σχολιάσει ότι έχεις ήδη πάρει πολλά κιλά… ε τότε, τον δαγκώνεις!

Όταν δεν βοηθά με τις δουλειές του σπιτιού

Τρώει για μεσημέρι και αφήνει τα πιάτα άπλυτα, μέσα στον νεροχύτη. Και δεν έχει καμία πρόθεση να τα πλύνει, αν δεν αρχίσεις να φωνάζεις.

…αλλά έχει θράσος να σχολιάζει ότι το σπίτι δεν λάμπει

Ακόμα και τα πιο διακριτικά σχόλια, του τύπου «σκόνη που μαζεύουν τα τραπεζάκια, ε;» είναι ανεπίτρεπτα από έναν άντρα που αντιλαμβάνεται την κατάσταση της γυναίκας του. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει αν έχει συνηθίσει να ζει σε ένα διαρκώς πεντακάθαρο σπίτι, είναι να πάρει το ξεσκονόπανο και να… διορθώσει το «πρόβλημα» μόνος του.

Όταν έχει δουλειά και δεν έρχεται στο μηνιαίο ραντεβού στον γυναικολόγο

Υπάρχει ένα μωρό μέσα σε αυτή την ολοστρόγγυλη κοιλιά, ένα κοινό σας δημιούργημα, που έχετε την ευκαιρία να βλέπετε όπως ακριβώς είναι το πολύ μία φορά ανά μήνα, μέχρι να έρθει στον κόσμο. Ποια δουλειά είναι περισσότερο σημαντική από αυτό;

Όταν πρέπει να τον παρακαλέσεις για να σου τρίψει λίγο την πλάτη

Το ξέρει ότι σε πονάει η πλάτη σου. Και η μέση σου. Και τα πόδια σου. Το λες και το ξαναλές. Του τρίβεσαι σαν την γάτα κάθε βράδυ, μπας και το καταλάβει ότι λίγο μασαζάκι θα σε έκανε να νιώθεις πολύ καλύτερα! Πρέπει και να παρακαλέσεις;

Όταν τα σαββατοκύριακα θέλει να κοιμάται μέχρι αργά, ενώ έχετε κι άλλα παιδιά

Ε, όχι! Αν κάποιος έχει ανάγκη από ύπνο και ξεκούραση είναι η έγκυος. Κι αν αυτό δεν το καταλαβαίνει ο άντρας σας, έχετε κάθε δικαίωμα να του γκρινιάζετε μέχρι να ξυπνήσει και να πάει να ετοιμάσει εκείνος το πρωινό των παιδιών.

Όταν σε ρωτάει γιατί έχεις νεύρα

Για όλα τα παραπάνω. Και για μερικά ακόμα, για τα οποία μπορεί να μην ευθύνεται ο ίδιος, αλλά αυτός θα την «πληρώσει». Γιατί αν θέλει πραγματικά να είστε μαζί σας όλο αυτό, θα είστε σε όλα: Στα εύκολα, αλλά και στα δύσκολα. Κι αν θέλει τα δύσκολα να είναι λιγότερα, καλά θα κάνει να μη ρωτάει.

Πηγή – mama365.gr

Loading...