Μπαμπάς

Όλα όσα θέλει να ξέρει η νέα μαμά για την αλλαγή της πάνας στο μωρό

Όλα-όσα-θέλει-να-ξέρει-η-νέα-μαμά-για-την.jpg


Η αλλαγή της πάνας του μωρού είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που αναλαμβάνει να μάθει μια νέα μαμά και μπορεί να της προκαλέσει άγχος για το αν θα τα καταφέρει. Αποτελεί, ωστόσο, μια διαδικασία που συνηθίζουν όλοι οι νέοι γονείς και τελικά γίνεται μια ρουτίνα για τους ίδιους και για το μωρό. Γι’ αυτόν τον λόγο, είναι πολύ σημαντικό να τηρούνται συγκεκριμένα βήματα κατά τη διάρκεια της αλλαγής της πάνας, ώστε το μωρό να νιώσει μεγαλύτερη ασφάλεια γνωρίζοντας κάθε φορά τι θα ακολουθήσει σαν βήμα, χωρίς να του δημιουργείται άγχος για το άγνωστο.

Ακολουθώντας, λοιπόν, τα σωστά βήματα, θα πετύχετε λιγότερα ή και καθόλου συγκάματα στην ευαίσθητη περιοχή του βρεφικού δέρματος – ενώ είναι βασικό να χρησιμοποιείτε και τα κατάλληλα προϊόντα. Αυτό σημαίνει να είναι κατάλληλα για χρήση από την πρώτη ημέρα της γέννησης του μωρού, αλλά και ειδικά σχεδιασμένα για τα βρέφη, τα μωρά και τα παιδιά,- όπως είναι τα προϊόντα Mustela®.

Δείτε βήμα-βήμα πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ρουτίνα αλλαγής πάνας στο μωρό σας.

 • Αρχικά φροντίστε να έχετε δίπλα σας συγκεντρωμένα όλα όσα θα χρειαστείτε για την αλλαγή της πάνας. Καινούρια πάνα, πετσέτα σε περίπτωση που πλύνετε το μωρό, βαμβάκι, κρέμα για την αλλαγή της πάνας, αλλά και ένα παιχνιδάκι. Όταν το μωρό είναι λίγο μεγαλύτερο βοηθά να το κρατά σταθερό και συγκεντρωμένο εκεί ώστε να γίνει η αλλαγή της πάνας πιο εύκολα.
 • Ακουμπήστε το μωρό σε μια καθαρή πετσέτα ή το ειδικό ύφασμα στην αλλαξιέρα, ανοίξτε την πάνα, σκουπίστε τα οπίσθια με το μπροστινό μέρος της πάνας, διπλώστε την και πετάξτε την, χωρίς να απομακρυνθείτε από την αλλαξιέρα.
 • Ήρθε η ώρα για να πλύνετε το μωράκι σας. Ξεπλύνετε το μωρό με νερό κάτω από βρύση, αφού έχετε ελέγξει ότι αυτό είναι στη σωστή θερμοκρασία. Αγκαλιάστε το μωρό με την πετσέτα και φέρτε το πάλι στο χώρο που το αλλάζετε.
 • Τέταρτο και σημαντικό βήμα, το οποίο πρέπει να τηρείτε, είναι να στεγνώνετε καλά τις πτυχές του δέρματος για να απομακρυνθεί όλη η υγρασία, η οποία μπορεί να προκαλέσει επιπλέον ερεθισμό στο μωρό.
 • Σε κάθε αλλαγή πάνας μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε ειδική κρέμα, αφενός για πρόληψη, αφετέρου για θεραπεία από ερεθισμούς και συγκάματα. Η νέας γενιάς κρέμα αλλαγής πάνας Mustela® VBC 1>2>3 είναι ιδανική για να νιώθετε σίγουροι ότι προστατεύετε απόλυτα το μωρό και το παιδί σας.
 • Είστε έτοιμοι για να βάλετε στο μωράκι σας τη νέα πάνα! Ανοίξτε την καθαρή πάνα και ακουμπήστε το μωράκι σας στο κέντρο έτσι ώστε τα αυτοκόλλητα να βρίσκονται στο επίπεδο του αφαλού του. Επιπλέον αν έχετε αγοράκι, βεβαιωθείτε ότι το πέος είναι στη σωστή θέση προς τα κάτω προτού κλείσετε την πάνα, για να αποφύγετε τις διαρροές.
 • Αν τώρα, βρίσκεστε έξω και όχι στο σπίτι σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, για να καθαρίσετε το μωρό σας, ειδικά μωρομάντηλα για αλλαγή πάνας όπως είναι τα εξαιρετικής ποιότητας μωρομάντηλα καθαρισμού Mustela®. Τα συγκεκριμένα είναι με αβοκάντο και αλόε βέρα τα οποία φροντίζουν την επιδερμίδα και την ενυδατώνουν. Εναλλακτικά μπορείτε εύκολα και γρήγορα να καθαρίσετε τους γλουτούς του μωρού σας με νερό καθαρισμού που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα. Το νερό Καθαρισμού χωρίς ξέβγαλμα Mustela® είναι ιδανικό για όλο το σώμα, με 98% συστατικά φυσικής προέλευσης. Μπορείτε να το εφαρμόσετε με λίγο βαμβάκι στην ευαίσθητη περιοχή.
 • Tips:

 • Θα πρέπει να αλλάζετε το παιδί σας μόλις βραχεί ή μετά από κάθε κένωση, κατά προτίμηση λίγο μετά τα γεύματα. Τα νεογέννητα πρέπει να τα αλλάζετε πιο συχνά επειδή ουρούν και έχουν κενώσεις πιο συχνά σε σύγκριση με τα μεγαλύτερα παιδιά. Να θυμάστε να ελέγχετε τακτικά την πάνα του.
 • Μην περιμένετε να ερεθιστεί το μωρό σας και να κοκκινίσουν οι γλουτοί του για να τους περιποιηθείτε. Θα πρέπει να απλώνετε προληπτικά προστατευτική κρέμα σε κάθε αλλαγή πάνας. Ιδανική είναι η χρήση κρέμας, η οποία έχει 3πλή δράση, δηλαδή προλαμβάνει, καταπραΰνει και επανορθώνει του δέρματος της περιοχής της πάνας.
 • Διαλέξτε το σωστό νούμερο πάνας για το μωρό σας. Για παράδειγμα μια πολύ μικρή πάνα θα προκαλέσει ερεθιστική τριβή και δεν θα προστατεύει σωστά από τις διαρροές.
 • Μην ξεχνάτε ότι είναι σημαντικό σε όλη τη διάρκεια να του μιλάτε με γλυκά λόγια και να του εξηγείτε ότι του αλλάζετε πάνα για να είναι καθαρό και να νιώθει ευχάριστα και άνετα.

Μέσα σε λίγο καιρό η ρουτίνα αλλαγής της πάνας θα έχει γίνει παιχνιδάκι. Ακόμη κι αν στην αρχή σας φαίνεται δύσκολο, θα διαπιστώσετε ότι τελικά δεν είναι και τόσο!

Καλή επιτυχία αν είστε νέος γονιός!


Πηγή

Loading...