Διάφορα

Υποχρεωτικό διετές Νηπιαγωγείο από τα 4, αναγγέλλει ο Υπουργός Παιδείας

35843-nipio_590

Υποχρεωτικό διετές Νηπιαγωγείο από τα 4, αναγγέλλει ο Υπουργός Παιδείας εκπαιδευση από Έλενα Μπούλια | 3 Μαϊ 2017 Ζήτημα ημερών είναι πλέον να γίνει η σχετική μεταρρύθμιση στον νόμο που θα εντάσσει όλα τα νήπια από 4 έως 6 ετών στη δομή της υποχρεωτικής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Έτσι, το νηπιαγωγείο θα διαρκεί πλέον συνολικά 2 χρόνια και τα παιδιά θα πρέπει να ξεκινούν από 4 ετών, κάτι που μέχρι τώρα ισχύει μόνο για το 67% των Ελληνόπουλων. Την ίδια ώρα στην Ευρώπη το ποσοστό των παιδιών που εντάσσεται στην προσχολική εκπαίδευση από τα 4 είναι 95%.

Όπως χαρακτηριστικά προανάγγειλε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, «Η ένταξη του συνόλου των νηπίων 4-6 ετών στη δομή της υποχρεωτικής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αποτελεί σημαντικό στοιχείο του συνολικού μεταρρυθμιστικού σχεδίου που θα παρουσιάσουμε τέλη Ιουνίου.
» Στόχος μας είναι όχι μόνο να διευρυνθεί και να γενικευθεί η διετής υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων Α' και Β' ηλικίας στην προσχολική αγωγή, αλλά και να εφαρμόσουμε αλλαγές στα αναλυτικά προγράμματα, εισάγοντας νέες εκπαιδευτικές μεθόδους. Είναι ένα θέμα που έχει αναδειχθεί πολιτικά από την προηγούμενη σχολική χρονιά μέσα από το περιεχόμενο του στόχου της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης
Αναφορικά με τις προσλήψεις, ο κ. Γαβρόγλου τόνισε ότι «Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί χρειάζονται ανεξάρτητα από τις μόνιμες προσλήψεις, από αυτό όμως δεν συνάγεται ότι δεν θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί μέχρι το 2020. Οι μόνιμοι διορισμοί παραμένουν σταθερός στόχος του υπουργείου και εξετάζουμε τρόπους να τους πραγματοποιήσουμε. Γνωρίζετε όμως ότι πάντα θα υπάρχει ανάγκη, έστω και για λίγους διορισμούς αναπληρωτών.»

Πηγή – mama365.gr

Loading...