Διάφορα

«Υποδεχτείτε τα παιδιά με ένα χαμόγελο, όχι με το κινητό στο χέρι»

35361-nomobile-590

«Υποδεχτείτε τα παιδιά με ένα χαμόγελο, όχι με το κινητό στο χέρι» εκπαιδευση από Μαρία Κωνσταντοπούλου | 31 Μαρ 2017 Οι δουλειές, οι ασχολίες και οι υποχρεώσεις μάς κρατούν έτσι κι αλλιώς πολλές ώρες μακριά απ’ τα παιδιά. Όμως, αντί να εκμεταλλευτούμε τις λίγες στιγμές που μπορούμε να περάσουμε μαζί τους, αφήνουμε ακόμα και την… τεχνολογία να μπει ανάμεσά μας.

Γι’ αυτό, ένα δημοτικό σχολείο στη Μεγάλη Βρετανία βρήκε τον πιο εύστοχο τρόπο για να πείσει τους γονείς να ξεχάσουν για λίγο το κινητό τους, τουλάχιστον όταν παίρνουν τα παιδιά απ’ το σχολείο.

Η ταμπέλα που τοποθέτησαν οι ιθύνοντες έξω από τις τρεις εισόδους του σχολείου, γράφει το εξής μήνυμα: «Υποδεχτείτε τα παιδιά με το χαμόγελο και όχι με το κινητό σας!» και απεικονίζει έναν ενήλικα που μιλάει στο κινητό μαζί με το κλασικό κόκκινο σήμα που σημαίνει «Απαγορεύεται».


Αν και σε πολλούς από εμάς φαίνεται αυτονόητο, οι δασκάλες που βλέπουν καθημερινά τους γονείς να είναι «κολλημένοι» στο κινητό τους ενώ τα παιδιά τρέχουν στην αγκαλιά τους στο σχόλασμα, μάλλον κάτι παραπάνω ξέρουν… Εσείς εφαρμόζετε αυτό που υποδεικνύει η ταμπέλα;
Πηγή: bbc.com

Πηγή – mama365.gr

Loading...