Διάφορα

Υπάρχει ακόμα ένας πολύ σημαντικός λόγος που απαγορεύεται να χτυπάμε τα παιδιά!

38615-smackkid_590

Υπάρχει ακόμα ένας πολύ σημαντικός λόγος που απαγορεύεται να χτυπάμε τα παιδιά! ψυχολογια από Μαρία Κωνσταντοπούλου | 7 Δεκ 2017 Πριν λίγους μήνες με χαρά μας, διαβάσαμε την είδηση ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες αποφάσισαν να απαγορεύσουν με νόμο τη σωματική τιμωρία που γονείς και δάσκαλοι χρησιμοποιούν ως μέσο νουθεσίας των παιδιών. Ωστόσο, παρά τις δράσεις ανά τον κόσμο που πολεμούν για τη μη άσκηση σωματικής βίας σε ανηλίκους και τις συνεχείς έρευνες που αποδεικνύουν ότι το ξύλο βλάπτει ψυχικά τα παιδιά, πολλοί συνεχίζουν να πιστεύουν ότι «μια-δυο ξυλιές στον ποπό δεν έκαναν ποτέ κακό σε κανέναν». Προς υπεράσπιση της δικής μας θέσης, μια καινούρια έρευνα αποκαλύπτει πως το ξύλο μπορεί να βλάψει ακόμα και τις ερωτικές σχέσεις που θα δημιουργήσουν τα παιδιά στο μέλλον, ανακυκλώνοντας τον φαύλο κύκλο της βίας.

*Φωτογραφία: viralspell.com

Κι αυτό, γιατί είναι πιθανό να εκφράσουν κι εκείνα κάποια μορφή βίας στις σχέσεις που θα συνάψουν με τους μελλοντικούς τους συντρόφους. «Το ξύλο που δέχεται ένα παιδί συνδέεται με τη βία που θα αναπτύξει στις σχέσεις με τους μελλοντικούς του συντρόφους τόσο στην εφηβεία όσο και στην ενήλικη ζωή του», αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας dr. Jeff Temple.

Για του λόγου το αληθές, στη μακροχρόνια αυτή έρευνα συμμετείχαν 700 άτομα από το Λύκειο μέχρι την εφηβεία και τις αρχές της δεκαετίας των είκοσι. Το 19% εξ αυτών παραδέχτηκε πως άσκησε κάποια μορφή βίας στις ερωτικές του σχέσεις, με την συντριπτική πλειοψηφία εξ αυτών (69%) να δηλώνει πως υπέστη σωματική βία στα παιδικά του χρόνια.
«Ενώ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι το ξύλο μπορεί να προκαλέσει μελλοντική βία, το λογικό είναι πως αν ένα παιδί μάθει ότι η σωματική βία είναι ο τρόπος να λύνει τις διαφορές του, μπορεί να υιοθετήσει αυτή τη λογική και στις ερωτικές σχέσεις που θα αναπτύξει με τους μελλοντικούς του συντρόφους», συνεχίζει ο Jeff Temple.

Στο χέρι μας είναι να δείξουμε στα παιδιά μας ότι η βία δεν είναι ο τρόπος να λύνεις τα προβλήματα που προκύπτουν ούτε να επικρατήσεις για να επιβάλεις την άποψή σου. Ας αφήσουμε τις παρωχημένες απόψεις ότι το ξύλο κάνει καλό στα παιδιά εκεί που όντως ανήκουν: στο παρελθόν!
Πηγή: babble.com

Πηγή – mama365.gr

Loading...