Μπαμπάς

Τρεις τροφές που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε σαν πουλάκι

Τρεις-τροφές-που-θα-σας-βοηθήσουν-να-κοιμηθείτε-σαν-πουλάκι.jpg


Ο καλός και επαρκής είναι απαραίτητος για να διατηρούμε την υγεία μας, σωματικά και πνευματικά. Παραδόξως, η διατροφή μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο στην ποιότητα του ύπνου. Και αν καταναλώνετε τα σωστά τρόφιμα λίγες ώρες πριν κοιμηθείτε, θα βελτιώσετε σημαντικά την ποιότητα του ύπνου σας, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Δείτε παρακάτω τρεις τροφές που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε σαν πουλάκι.

Αμύγδαλα

Φάτε μια χούφτα αμύγδαλα πριν τον ύπνο, συμβουλεύει ο Τζέικομπ Τέϊτελμπαμ, ιατρικός διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Ινομυαλγίας των ΗΠΑ. Τα αμύγδαλα περιέχουν μαγνήσιο που βοηθά τον ύπνο και χαλαρώνει τους μυς. Παράλληλα αποτελούν πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης και βοηθούν στην διατήρηση ενός σταθερού επίπεδου σακχάρου στο αίμα. Δοκιμάστε αυτό το σνακ λίγο πριν κοιμηθείτε και βοηθήστε το σώμα σας να χαλαρώσει.

Γάλα

Το γάλα περιέχει τρυπτοφάνη, την οποία χρησιμοποιεί το σώμα για να παράγει τη σεροτονίνη, μια χημική ουσία του εγκεφάλου που προκαλεί την υπνηλία. Τώρα λοιπόν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί τα μωρά πριν τον ύπνο πίνουν ένα μπουκαλάκι με ζεστό γάλα!

Μπανάνα

Ανησυχείτε μήπως δεν σας πάρει ο ύπνος απόψε; Καταναλώστε μια μπανάνα πριν ξαπλώσετε, λέει η παθολόγος και συγγραφέας Σάντρα Ντάλτον Σμιθ. Εκτός από τη ποσότητα των καταπραϋντικών μελατονίνης και σεροτονίνης που περιέχει, η μπανάνα έχει κάλιο και μαγνήσιο, δυο θρεπτικά συστατικά που χαλαρώνουν τους μύες.


Πηγή

Loading...