Μωρό

Τρεις μύθοι για τα μοναχοπαίδια που δεν πρέπει να πιστεύεις

sad-kid-mum.jpg


MOTHER AND SON SITTING ON PORCH

Υπάρχουν αρκετά στερεότυπα για τα μοναχοπαίδια τα οποία θεωρούνται κακομαθημένα αλλά και εγωκεντρικά.Ωστόσο υπάρχουν πολλοί μύθοι που ισχύουν για τα μοναχοπαίδια και δεν πρέπει να τις πιστεύουμε μιας και το κάθε παιδί είναι διαφορετικό.

Είναι επιθετικά και αυταρχικά

Όπως ισχύει για όλα τα παιδιά, το αν ένα μοναχοπαίδι είναι επιθετικό και αυταρχικό, αυτό εξαρτάται από το περιβάλλον του και τις παρέες που επιλέγει όπως ισχύει για κάθε παιδί.

Είναι μοναχικά

Είναι δύσκολο να διαχωρίσουμε τη διαφορά μεταξύ μοναχικότητας και μοναξιάς. Όταν βλέπετε ότι ένα παιδί είναι μόνο του, αυτό δεν σημαίνει πάντα ότι είναι μοναχικό. Από την άλλη πλευρά, ένα μοναχοπαίδι μπορεί να νιώθει μοναξιά μερικές φορές, όπως όλοι μας, αλλά να απολαμβάνει την παρέα του, να διασκεδάζει, να έχει φίλους.

Είναι εξαρτημένα από τους γονείς τους

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, τα μοναχοπαίδια δεν εξαρτώνται συναισθηματικά από τους γονείς τους. Λόγω της απουσίας αδερφών, μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν τα περισσότερα από τα προβλήματά τους, μόνα τους. Γίνονται αυτοδύναμα. Μερικές φορές μάλιστα μπορεί να είναι πιο ανεξάρτητα από τα παιδιά με αδέρφια. Επιπλέον, γνωρίζουν, κατανοούν και σέβονται την ιδιωτικότητα των άλλων.


Πηγή

Loading...