Μπαμπάς

Τρεις εύκολοι τρόποι για αποτοξίνωση μετά από πολύ φαγητό

Τρεις-εύκολοι-τρόποι-για-αποτοξίνωση-μετά-από-πολύ-φαγητό.jpg


Οι γιορτινές μέρες φέρνουν μαζί τους συνήθως και αρκετό φαγητό…

Αυτό συχνά συνοδεύεται από ένα αίσθημα βάρους και μια επιθυμία να «καθαρίσουμε» τον οργανισμό μας από τους μεζέδες και τις ατασθαλίες των ημερών.

Η αποτοξίνωση είναι μια διαδικασία που συμβαίνει φυσικά στο σώμα, ωστόσο υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις τον οργανισμό σου να απορρίψει περιττές ουσίες και μάλιστα χωρίς αυστηρές δίαιτες και στερήσεις.

Δείτε τρία πράγματα που μπορείτε να κάνετε για αποτοξίνωση…

1. Πιείτε πολύ νερό

Κάντε μια ολιγοήμερη αποχή από το αλκοόλ και προσπαθήστε να πίνετε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό. Η επαρκής ενυδάτωση είναι απαραίτητη ώστε να μπορέσουν τα νεφρά να αποβάλουν τις τοξίνες. Μπορείτε να προσθέσετε στο νερό λίγο φρέσκο λεμόνι για να πάρετε ταυτόχρονα και μερικούς πολύτιμους ηλεκτρολύτες. Επίσης, ο χυμός του λεμονιού θα βοηθήσει το συκώτι να παράγει περισσότερα ένζυμα ώστε να μην αντιμετωπίσετε προβλήματα δυσπεψίας.

2. Καταναλώστε μικρά και συχνά γεύματα

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, οι μεγάλες μερίδες φαγητού οδηγούν στο φούσκωμα και στη δυσφορία κι έτσι επιβαρύνουν το πεπτικό σύστημα. Επιλέγοντας μικρά και συχνά γεύματα θα αποφύγετε αυτές τις δυσάρεστες «παρενέργειες». Μην ξεχνάτε να τρωτε αργά, όχι μόνο για να απολαύσετε το γεύμα αλλά και για να αποφύγετε την κατάποση αέρα μαζί με το φαγητό.

3. Κοιμηθείτε καλά

Φροντίστε να απολαμβάνετε τουλάχιστον επτά ώρες ύπνου και το περιβάλλον που κοιμάστε να είναι αρκετά δροσερό, σκοτεινό και απαλλαγμένο από οθόνες. Η επαρκής ξεκούραση είναι αναγκαία για να μειωθούν οι φλεγμονές και το στρες στον οργανισμό σας κι έτσι το σώμα σας να είναι στα καλύτερά του!


Πηγή

Loading...