Διάφορα

Το Υπουργείο Υγείας προειδοποιεί: Πού απαγορεύεται να κάνετε μπάνιο στην Αττική

37014-noswim_590

Το Υπουργείο Υγείας προειδοποιεί: Πού απαγορεύεται να κάνετε μπάνιο στην Αττική υγεια από Μαρία Κωνσταντοπούλου | 13 Ιουλ 2017 Πριν λίγο καιρό, το ΠΑ.Κ.Ο.Ε δημοσίευσε τη λίστα με τις κατάλληλες και ακατάλληλες για μπάνιο παραλίες της Αττικής. Τώρα, το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε σχετική εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται ρητά η κολύμβηση σε συγκεκριμένα σημεία της Αττικής λόγω ακαταλληλότητας των νερών.
Διαβάζοντας ποιες είναι αυτές οι περιοχές, πιθανώς δεν θα εκπλαγείτε, όμως επειδή έχουμε δει οικογένειες να βουτάνε στα βράχια της Πειραϊκής και σε άλλα ακατάλληλα μέρη της Αττικής, θεωρούμε, ότι πρέπει να αναπαράγουμε την είδηση…

*Φωτογραφία: piraeusview.gr

Όπως αναφέρεται και σε αντίστοιχο άρθρο του iatronet.gr, λοιπόν, δεν πρέπει να κάνετε μπάνιο:
1. Σε όλα τα λιμάνια, μόνιμα αγκυροβόλια, ναυπηγεία και διαλυτήρια πλοίων.
2. Σε όλη την περιοχή από το λιμάνι του Πειραιά μέχρι και το Πέραμα.
3. Σε όλη την περιοχή Σκαραμαγκά μέχρι και την παραλία Ασπροπύργου.
4. Στα Λιμάνια Σκαφάκι, Σταυρού της Ακτής Θεμιστοκλέους, στο λιμανάκι της Σχολής Δοκίμων και 100 μ. εκατέρωθεν του Κέντρου MIRAMARE.
5. Στην περιοχή από το Β. άκρο Μικρολίμανου μέχρι και την ακτή Ξηροτάγαρου (όριο μαρίνας).
6. Σε ζώνη 50 μέτρων εκατέρωθεν των στομίων εκβολής όλων των αγωγών ομβρίων.
7. Σε ζώνη 200 μέτρων εκατέρωθεν των στομίων εκβολής των αγωγών εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού λυμάτων, και κάθε άλλης παρόμοιας εκβολής, σύμφωνα με τις νομαρχιακές αποφάσεις καθορισμού αποδέκτη, όπου τοποθετούνται τοπικές απαγορευτικές πινακίδες ή οι τοπικές υγειονομικές αρχές προτείνουν την τοποθέτηση σχετικών σημάνσεων.
8. Στην περιοχή των Ναυπηγείων και του λιμένος όρμου Λαυρίου μέχρι τη ΔΕΗ, με εξαίρεση την περιοχή που αρχίζει από την ακτή Χέλμη και συνεχίζεται μέχρι την περιοχή Θωρικού (Ακτή Θεάτρου).
9. Στη Ραφήνα σε όλο το μήκος της εξωτερικής πλευράς του μώλου του λιμανιού.
10. Σε ζώνη 200 μέτρων από τα σημεία εκβολής των αγωγών των εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού, που βρίσκονται στις περιοχές Ν. Μάκρης και Μαραθώνα και ειδικότερα των κατασκηνώσεων ΘΑΛΑ, και των κατασκηνώσεων Αεροπορίας-ΘΑΑ .
11 . Στην περιοχή του Ασωπού ποταμού, που περνάει από τα σύνορα των νομών Βοιωτίας και Αττικής, 200 μ. εκατέρωθεν της εκβολής του στον Ν. Ευβοϊκό.

Πηγές: iatronet.gr και moh.gov.gr

Πηγή – mama365.gr

Loading...