Διάφορα

Το πρώτο water park για άτομα με αναπηρία είναι το καλύτερο νέο της ημέρας!

36570-water-park_590

Το πρώτο water park για άτομα με αναπηρία είναι το καλύτερο νέο της ημέρας! ελευθερος χρονος από Έλενα Μπούλια | 16 Ιουν 2017 Οι νεροτσουλήθρες και οι πισίνες αποτελούν δημοφιλείς πόλους δροσιάς και ψυχαγωγίας τους θερινούς μήνες, ειδικά για τα παιδιά. Δεν είναι, όμως, εξίσου προσβάσιμες για όλους. Για την ακρίβεια, είναι πρακτικά αδύνατο για ένα παιδί με αναπηρία να απολαύσει βουτιές από νεροτσουλήθρα και υδάτινα παιχνίδια –ή μάλλον, ήταν! Γιατί πρόσφατα άνοιξε τις πύλες του στο Τέξας της Αμερικής το Morgan’s Inspiration Island, ένα πρωτοποριακό water park σχεδιασμένο με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές ώστε να είναι απολύτως προσβάσιμο και από άτομα που κινούνται με αναπηρικά καροτσάκια ή έχουν άλλες κινητικές αναπηρίες.

Το πάρκο που θυμίζει τροπικό νησί, έχει έξι κεντρικά σημεία ενδιαφέροντος, ενώ στους επισκέπτες του προσφέρει βόλτα με ποταμόπλοιο και αμέτρητα παιχνίδια στο νερό, τα οποία τηρούν κάθε πιθανό κανόνα ασφαλείας, χωρίς όμως να στερούν την διασκέδαση! Το καλύτερο δε είναι, ότι οι πόρτες του πάρκου είναι ανοιχτές δωρεάν, για κάθε άτομο με αναπηρία!


Μάλιστα, στο πάρκο προσφέρονται δωρεάν και ειδικά αναπηρικά καροτσάκια που κινούνται με αέρα, φτιαγμένα έτσι ώστε να είναι ανθεκτικά στην υγρασία, για να μην κινδυνεύσουν να καταστραφούν τα κανονικά, πανάκριβα καροτσάκια, των ατόμων με αναπηρία.


Σε πολλά παιχνίδια υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξει κανείς τη θερμοκρασία του νερού, ώστε οι φροντιστές να το ζεστάνουν ή να το δροσίζουν, ανάλογα με την ευαισθησία που μπορεί να έχει ο κάθε επισκέπτης στο κρύο ή τη ζέστη.


Η οικογένεια Hartman, ιδιοκτήτες του water park, το οποίο δημιουργήθηκε δίπλα στο ομώνυμο πάρκο ψυχαγωγίας-λούνα παρκ Morgan’s Wonderland, αναφέρει ότι δεν πρόκειται για ένα πάρκο ατόμων με ειδικές ανάγκες, αλλά για ένα πάρκο κοινωνικής ένταξης, όπου κάθε άνθρωπος, ανεξαρτήτως ιδιαιτερότητας, είναι ευπρόσδεκτος. Πήρε, μάλιστα, το όνομά του από την 23χρονη κόρη της οικογένειας Morgan, η οποία ζει και η ίδια με αναπηρία.

Πηγή: mashable.com

Πηγή – mama365.gr

Loading...