Μωρό

Το πιο βρώμικο αντικείμενο στο μπάνιο και πώς θα το καθαρίσετε σωστά

mpanio.jpg


Όλοι γνωρίζουν πως το μπάνιο αποτελεί ένα από τα πιο «βρώμικα» δωμάτια του σπιτιού, καθώς αποτελεί εστία πολλών μικροβίων, ορισμένα από τα οποία είναι αρκετά επικίνδυνα. Εντερικοί παθογόνοι μικροοργανισμοί όπως το καμπυλοβακτηρίδιο, το E.coil και άλλοι μπορεί να βλάψουν την υγεία σας. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να καθαρίζεται σχολαστικά και τακτικά.

Ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα που βρίσκονται στην τουαλέτα, και μάλιστα το πιο βρώμικο όπως εξηγούν οι ειδικοί, είναι το πιγκάλ ενώ οι περισσότεροι δεν φροντίζουν να το καθαρίζουν σωστά και συχνά. Με την κακή συντήρηση του πιγκάλ αυξάνονται οι πιθανότητες για μετάδοση γαστρεντερικών ιών και εντερικών παθογόνων οργανισμών, ενώ πέρα από αυτό, μπορεί να δημιουργηθούν εστίες μετάδοσης και ανάπτυξης επιδερμικών νοσημάτων.

Ο συχνός καθαρισμός του πιγκάλ είναι απαραίτητος και για το λόγο αυτό θα πρέπει να φροντίζετε να μην το αμελείτε.

Δείτε πώς μπορείτε με απλά βήματα να το κάνετε:

Ανά δυο-τρεις ημέρες την εβδομάδα ρίχνετε ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι μέσα στη λεκάνη σας και τοποθετείτε εκεί και το βουρτσάκι για μερικές ώρες. Στη συνέχεια τρίψτε το βουρτσάκι μέσα στη λεκάνη και τραβήξτε το καζανάκι έτσι ώστε να ξεπλυθεί καλά.

Τα οξέα του ξιδιού θα απολυμάνουν το βουρτσάκι και τη λεκάνη και θα διώξουν τα άλατα που δημιουργούνται στο εσωτερικό της λεκάνης. Για ακόμη μεγαλύτερη απολύμανση ρίξτε μαζί και ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα.


Πηγή

Loading...