Διάφορα

Το πείραμα αυτής της δασκάλας θα πείσει κάθε παιδί να πλένει τα χέρια του πριν το φαγητό!

37752-toastmicrobes_590

Το πείραμα αυτής της δασκάλας θα πείσει κάθε παιδί να πλένει τα χέρια του πριν το φαγητό! υγεια από Μαρία Κωνσταντοπούλου | 19 Σεπ 2017 Η Donna Gill Allen βρήκε έναν πανέξυπνο τρόπο να μιλήσει στα παιδιά για τον τρόπο μετάδοσης των μικροβίων αλλά και για το πόσο σημαντικό είναι να προσέχουμε την προσωπική μας υγιεινή και να πλένουμε συχνά τα χέρια μας. Αν το μικρό σας αρνείται να πλησιάσει τον νιπτήρα, μπορείτε να «κλέψετε» την ιδέα της Donna και να την εφαρμόσετε σπίτι. Θα χρειαστείτε μόνο 3 φέτες ψωμί του τοστ και 3 πλαστικά σακουλάκια.

«Προς όλους τους φίλους μου παιδαγωγούς: αυτό είναι το πιο αηδιαστικό αλλά εντυπωσιακό πείραμα. Το έκανα, όταν άρχισα να διδάσκω τα παιδιά για τα μικρόβια και τον τρόπο μετάδοσής τους. Θα χρειαστείτε 3 φέτες ψωμί του τοστ. Τα παιδιά θα πρέπει να σας δουν να βάζετε την πρώτη φέτα σε μια πλαστική σακούλα, στην οποία θα έχετε γράψει τη λέξη “ελεγχόμενο”, φορώντας ένα γάντι. Στη συνέχεια, θα πλύνετε τα χέρια σας και θα βάλετε τη δεύτερη φέτα στο επόμενο σακουλάκι, με τη λέξη “καθαρό”. Έπειτα, θα δώσετε την τρίτη φέτα στα παιδιά έτσι ώστε να την πιάσουν όλα και θα την βάλετε στο πλαστικό σακουλάκι, με τη λέξη “βρώμικο”. Παρατηρήστε πώς αλλάζει το ψωμί, λόγω των μικροβίων. Είναι ένας έξυπνος και ξεχωριστός τρόπος να μάθετε στα παιδιά πόσο σημαντικό είναι να πλένουν τα χέρια τους.»

*Φωτογραφία: thesun.co.uk

Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, το πείραμα έχει κάνει… πάταγο στο διαδίκτυο με τουλάχιστον 70.000 κοινοποιήσεις και δεκάδες χιλιάδες likes!
Πηγή: iflscience.com

Πηγή – mama365.gr

Loading...