Μπαμπάς

Το κλασικό πρόβλημα με τα γυάλινα κλειστά βάζα και πώς λύνεται

Το-κλασικό-πρόβλημα-με-τα-γυάλινα-κλειστά-βάζα-και-πώς.jpg


Πρόκειται για ένα από τα πιο κλασικά προβλήματα που έχει κάποιος με ένα κλειστό βάζο που είναι γεμάτο για παράδειγμα με μαρμελάδα ή μέλι.

Πόσες φορές έχετε έρθει αντιμέτωποι με ένα βάζο γεμάτο μαρμελάδα, μάλι ή σάλτσα που έχει κολλήσει και δε λέει να ανοίξει με τίποτα;Είναι ένα συχνό φαινόμενο και συμβαίνει σε όλους μας όταν αφήνουμε για πολύ καιρό ένα βάζο κλεισμένο.Για να το ανοίξετε γρήγορα και εύκολα θα χρειαστείτε τα εξής: ζεστό νερό, ένα μικρό μπολ και μια πετσέτα. Μέσα σε μόλις πέντε λεπτά το καπάκι από το… δύσκολο βάζo θα ανοίξει.

Ξεκινήστε γεμίζοντας το μπολ με ζεστό νερό. Θέλει προσοχή ώστε να μην το βράσετε γιατί μπορεί μετά να σας σπάσει το βάζο από την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας. Χρειάζεται απλά να είναι αρκετά ζεστό. Γυρίστε το βάζο σας ανάποδα και βάλτε το στο μπολ με το καπάκι του προς τα κάτω.Αφήστε το βάζο έτσι για περίπου 5 λεπτά. Συνεχίστε τις δουλειές σας και επιστρέψτε για να ξεκολλήσετε το σκληροτράχηλο καπάκι που σας έχει σπάσει τα νεύρα: Βγάλτε το από το νερό και με την πετσέτα ανοίξτε το καπάκι. Το πρόβλημά σας λύθηκε!


Πηγή

Loading...