Μπαμπάς

Τι συμβαίνει στο σπίτι όταν το μωρό αρχίζει το μπουσούλημα

Τι-συμβαίνει-στο-σπίτι-όταν-το-μωρό-αρχίζει-το-μπουσούλημα.jpg


Και ήρθε η στιγμή που το μωρό σας ξεκινά το μπουσούλημα, ένα από τα πιο χαριτωμένα στάδια της ζωής του. Αλλά και μία περίοδος ιδιαίτερα αγχωτική για τους γονείς, καθώς χρειάζεται μεγάλη προσοχή, μιας και το μωρό είναι εκτεθειμένο σε ατυχήματα.

Και αυτός είναι ο λόγος που το σπίτι, όταν το παιδί μπουσουλάει, αλλάζει. Δείτε παρακάτω κάποιες από τις αλλαγές στο σπίτι, στο στάδιο αυτό του μωρού:

Τα έπιπλα μετακινούνται

Ξεχάστε τη διαρρύθμιση που είχατε πριν. Εάν δεν είναι βολική και ασφαλής για το μωρό, τα έπιπλα αλλάζουν θέσεις ή ακόμα και μπαίνουν προσωρινά στην αποθήκη.

Εξαφανίζονται τα διακοσμητικά

Αν και αρκετοί γονείς προτιμούν να αφήνουν στη θέση τους τα διακοσμητικά, πολλοί γονείς επιλέγουν να τα εξαφανίζουν όσο το μωρό μπουσουλάει. Ειδικά, τα γυάλινα που είναι επικίνδυνα, να τα ρίξει και να σπάσουν.

Το πάτωμα είναι πιο καθαρό από ποτέ

Επειδή μόλις το μωρό γίνει πιο κινητικό, οτιδήποτε στο πάτωμα αποτελεί παιχνίδι για εκείνο – ψίχουλα, σκουπίδια αλλά και παιχνίδια. Τότε είναι που οι περισσότερες μητέρες εκτιμούν τη χρησιμότητα της ηλεκτρικής σκούπας.

Κατσαρόλες και τηγάνια εξαφανίζονται πιο συχνά

Το ίδιο θα συμβαίνει και με το φαγητό και οτιδήποτε άλλο αποθηκεύεται σε χαμηλό υψόμετρο. Στην πραγματικότητα, θα εκπλαγείτε από το τι θα μπορεί να πάρει το μωρό σας συμπεριλαμβανομένης της τροφής για σκύλους και τα βρώμικα εσώρουχα στο πάτωμα. Τίποτα δεν είναι ιερό.

Ανακαλύπτετε gadgets που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια

Θα περάσετε τουλάχιστον μισή μέρα για να εγκαταστήσετε τα διάφορα gadgets στις γωνίες και τα συρτάρια για να προστατέψετε το μωρό σας από τυχόν χτυπήματα. Gadgets που ακόμα κι εσείς δεν γνωρίζατε πως υπάρχουν.


Πηγή

Loading...