Μωρό

Τι πρέπει να προσέξετε με το μωρό τις ημέρες του καύσωνα

43c6e15bea11d9c1fe75f6370f3300c4.jpg


Το καλοκαίρι έχει τα υπέρ του ως εποχή, έχει όμως και τα αρνητικά. Κι ένα από αυτά είναι σίγουρα οι υψηλές θερμοκρασίες με τις ημέρες που ο υδράργυρος «χτυπάει» κόκκινο να είναι ανυπόφορες.

Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν είναι για κανέναν ευχάριστες, πόσο μάλλον για τα μωρά που είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στη ζέστη. Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να είναι περισσότερο δροσερό το μωρό σας.

Ντύστε το μωρό κατάλληλα για τη θερμοκρασία του δωματίου

Εάν το δωμάτιο είναι πολύ ζεστό, για παράδειγμα, πάνω από 25 βαθμούς για το μεγαλύτερο μέρος της νύχτας, τότε μια πάνα με ένα λεπτό βαμβακερό μπλουζάκι είναι αρκετά. Εάν το δωμάτιο είναι μεταξύ 20-23 βαθμούς το μωρό μπορεί να φορέσει πιτζαμούλες, σορτσάκι με μπλουζάκι, ίσως και με καλτσούλες. Σε κάθε περίπτωση αν το μωρό σας είναι πολύ μικρό, ντύστε το ανάλογα, ώστε να μην απαιτείται κάλυψη.

Ανοιχτά παράθυρα

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανοίξτε τα παράθυρα ώστε να δημιουργήσετε ρεύμα αλλά τραβήξτε τις κουρτίνες κατά τα 2/3 ώστε να αποκλείσετε τον καυτό ήλιο.

Σεντόνια

Χρησιμοποιείστε μόνο βαμβακερά σεντόνια και αποφύγετε οποιαδήποτε αδιάβροχο στρώμα επικάλυψης καθώς αυτό θα κρατήσει τη θερμότητα και θα κάνει το μωρό σας να ιδρώσει.

Ώρα για μπανάκι

Ένα χλιαρό μπάνιο ή λίγο πιο δροσερό από το συνηθισμένο, μπορεί να ανανεώσει το μωρό σας λίγο πριν τον ύπνο και να το ανακουφίσει. Κάντε το μπάνιο γρήγορα ώστε να μην μείνει για πολύ ώρα το μωρό στο δροσερό νερό.

Θερμόμετρο δωματίου

Πάρτε ένα θερμόμετρο δωματίου, ώστε να ξέρετε την ακριβή θερμοκρασία του δωματίου. Έτσι θα είστε κι εσείς ήρεμη και θα ντύσετε καταλλήλως το μωρό σας.

Ενυδάτωση

Το μωρό σας ίσως χρειάζεται να πίνει περισσότερο νερό απ’ το συνηθισμένο. Τα μωρά που θηλάζουν πρέπει επίσης να παραμείνουν ενυδατωμένα με μητρικό γάλα.

Αλλαγή δωματίου

Αν το δωμάτιο του μωρού σας δεν είναι δροσερό και είναι από τα σημεία του σπιτιού που το βλέπει ο ήλιος, σκεφτείτε να το μεταφέρετε σε ένα άλλο δωμάτιο του σπιτιού, προσωρινά.

Ελέγξτε το πίσω μέρος του λαιμού του παιδιού

Τα χεράκια και τα ποδαράκια του μωρού είναι πιο κρύα από το υπόλοιπο σώμα, οπότε είναι φυσιολογικό να τα αισθάνεστε πιο κρύα στην αφή. Αν δεν είστε σίγουροι για τη θερμοκρασία του μωρού σας, ελέγξτε το πίσω μέρος του λαιμού του ή χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο.


Πηγή

Loading...