Μωρό

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε σχολική τσάντα

388630444.jpg


Σε λίγες ημέρες τα σχολεία ανοίγουν και οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία, σε μία περίεργη φετινή σχολική χρονιά, λόγω κορονοϊού. Και μπορεί, φέτος οι συνθήκες να έχουν αλλάξει εξαιτίας της πανδημίας, αυτό που δεν αλλάζει είναι η λίστα με τα σχολικά και οι απαραίτητες αγορές για τους μαθητές.

Και στη λίστα των αγορών βρίσκεται πάντα και η σχολική τσάντα. Αν, λοιπόν, πρόκειται να αγοράσετε τσάντα για το παιδί σας, δείτε παρακάτω τι πρέπει να προσέξετε και ποια είναι τα βασικά κριτήρια για τη σωστή επιλογή.

Ωραία τσάντα ή λειτουργική;

Ροζ, μπλε, μαύρες, κόκκινες, πράσινες, με αγαπημένους ήρωες, με την αγαπημένη ομάδα, με ζωάκια ή άλλα σχέδια, οι επιλογές είναι πολλές και καλύπτουν όλα τα γούστα των μαθητών. Είναι, όμως, η εμφάνιση, κριτήριο για να αγοράσει κανείς μία τσάντα;

Η απάντηση είναι κατηγορηματικά, όχι. Η επιλογή της θα πρέπει να γίνεται με γνώμονα τη λειτουργικότητα της. Να εξυπηρετεί, δηλαδή, το παιδί και κυρίως, να είναι βολική και να μην το κουράζει σωματικά.

Τρόλεϊ ή ώμου;

Ιδού η απορία. Πολλοί γονείς προβληματίζονται ποιο είδος τσάντας να επιλέξουν. Τρόλεϊ, αυτή δηλαδή με τα ροδάκια; Ή πλάτης; Και οι δύο έχουν τα πλεονεκτήματα, αλλά και μειονεκτήματα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι τσάντες με τα ροδάκια ενδείκνυνται για τις περιπτώσεις, όπου τα παιδιά έχουν να διανύσουν μία απόσταση από το σπίτι μέχρι το σχολείο. Δεν ενδείκνυνται, όμως, για την περίπτωση που έχουν να ανέβουν σκάλες στο σχολείο και θα πρέπει να την κουβαλήσουν με τα χέρια τους. Επίσης, θα πρέπει να έχετε υπόψιν, ότι έχουν πιο πολλές και γρήγορα φθορές, από το σούρσιμο στο δρόμο. Και οι περισσότερες είναι δύσκολες στο πλύσιμο.

Οι τσάντες πλάτης, από την άλλη, είναι κουραστικές κι επιβαρύνουν το σκελετό του παιδιού, κυρίως, όταν έχει να διανύσει απόσταση. Αν είναι, όμως, να τη μεταφέρει από το αυτοκίνητο μέχρι την τάξη, έχοντας  ουσιαστικά να διανύσει μόνο το προαύλιο, προτιμήστε την.

Τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να διαθέτει μία σχολική τσάντα

Αν επιλέξετε τσάντα με ροδάκια θα πρέπει να προσέξετε τα εξής:

  • Τα ροδάκια να είναι καλής ποιότητας ώστε να γίνεται πιο εύκολα το σπρώξιμο, αλλά και να μην χαλάσουν με τη μία, διότι δύσκολα μπορούν να επισκευαστούν.
  • Ο σκελετός να είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφρύς. Αυτό για την περίπτωση, που το παιδί θα χρειαστεί να την κουβαλήσει και να μην είναι… ασήκωτη.
  • Το χερούλι θα πρέπει να αυξομειώνεται, ώστε να το ρυθμίζετε σύμφωνα με το ύψος του παιδιού

Αν επιλέξτε τσάντα ώμου θα πρέπει να προσέξετε τα εξής:

  • Να έχει δύο λουριά, ώστε να μοιράζεται το βάρος καλύτερα στους ώμους και στην πλάτη.
  • Τα λουριά να είναι φαρδιά και από μαλακό υλικό για πιο άνετη εφαρμογή. Επίσης, να είναι ρυθμιζόμενα
  • Να έχει ζωνάκια για να δένει στη μέση, ώστε να μοιράζεται το βάρος της και να μην επιβαρύνει μόνο τους ώμους.
  • Να είναι υφασμάτινη και ελαφριά
  • Να μην είναι δερμάτινη, καθώς δεν ενδείκνυται για τις πρώτες τάξεις του δημοτικού.
  • Να έχει τουλάχιστον 2 με 3 εσωτερικές θήκες με ξεχωριστούς χώρους. Έτσι και τα πράγματα του θα είναι τακτοποιημένα και το βάρος θα κατανέμεται σωστά.


Πηγή

Loading...