Μπαμπάς

Τι κίνδυνο κρύβει το βρεγμένο μαγιό για τις γυναίκες

Τι-κίνδυνο-κρύβει-το-βρεγμένο-μαγιό-για-τις-γυναίκες.jpg


Οι βουτιές και η ηλιοθεραπεία αποτελούν αγαπημένη συνήθεια του καλοκαιριού αλλά ιδιαίτερα οι γυναίκες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές σε θέματα υγιεινής.

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται με το βρεγμένο μαγιό καθώς η ζέστη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε συνδυασμό με την υγρασία αυξάνουν τον κίνδυνο για ανάπτυξη μυκήτων στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Οι ειδικοί δίνουν συμβουλές για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο και προειδοποιούν ιδιαίτερα τις γυναίκες με ιστορικό μυκητιάσεων.

Ακόμη μεγαλύτερη σχολαστικότητα χρειάζεται όταν οι γυναίκες κάνουν μπάνιο σε πισίνα γιατί τα υπολείμματα χημικών που παγιδεύονται μέσα στο βρεγμένο μαγιό ενδέχεται να διαταράξουν την ισορροπία βακτηρίων στον κόλπο. Οι ειδικοί λοιπόν συνιστούν μόλις κάνετε το μπάνιο σας στη θάλασσα ή την πισίνα να κάνετε ένα ντους και να βγάλετε το βρεγμένο μαγιό αντικαθιστώντας το με ένα στεγνό.

Μην το παραμελείτε και μην κάνετε ηλιοθεραπεία με το βρεγμένο γιατί αυξάνετε τους κινδύνους για μόλυνση. Αν παρ’ όλα αυτά έχετε κάποιο σύμπτωμα όπως φαγούρα ή αυξημένες κολπικές εκκρίσεις, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.


Πηγή

Loading...