Μπαμπάς

Τι είναι οι δρωτσίλες που εμφανίζονται στα μωρά και πώς να τις αντιμετωπίσετε

Τι-είναι-οι-δρωτσίλες-που-εμφανίζονται-στα-μωρά-και-πώς.jpg


Το μωράκι σας έχει βγάλει μικρά κόκκινα σπυράκια κι ενδεχομένως δεν γνωρίζετε τι είναι και ανησυχείτε για το αν το παιδί σας έχει υποστεί κάποιου είδους, αλλεργικό σοκ. Ωστόσο, πρόκειται για τις δρωτσίλες που εμφανίζονται κυρίως το καλοκαίρι, μαζί με τις μεγάλες ζέστες.

Οι δρωτσίλες εμφανίζονται συνήθως στις πτυχές του δέρματος του μωρού και σε σημεία, όπως το στήθος, το στομάχι, ο λαιμός, η βουβωνική χώρα και οι γλουτοί. Αν φοράει καπέλο, τότε είναι πιθανό ο ερεθισμός να επεκταθεί στο κεφάλι και στο μέτωπό του. Κι αυτό διότι οι δρωτσίλες προκαλούνται από τον ιδρώτα.

Όταν το μωρό ιδρώνει φράζουν οι πόροι, με αποτέλεσμα να κάνουν την εμφάνιση τους, αυτά τα μικρά κόκκινα σπυράκια. Κάτι που δεν είναι κάτι σοβαρό, παρά μόνο ένδειξη ότι το μωρό ζεσταίνεται πολύ.

Δείτε, λοιπόν, τι πρέπει να κάνετε και πώς να ανακουφίσετε το μωρό από τη φαγούρα που προκαλούν.

  • Ξεκινήστε δροσίζοντας το μωρό σας. Βγάλτε του τα ρούχα και μετακινήστε το σε ένα δροσερό δωμάτιο ή σε σκιερό μέρος.
  • Μπορείτε, επίσης, με μία βαμβακερή πετσέτα να σκουπίσετε τον ιδρώτα του. Εναλλακτικά, μπορείτε να το τοποθετήσετε πάνω στην πετσέτα, ώστε να απορροφηθεί ο ιδρώτας. Στις περιοχές που είναι και πιο έντονες οι δρωτσίλες, μπορείτε να κάνετε κομπρέσες χαμομηλιού ή με σκέτο νερό.
  • Ένα μπάνιο με χλιαρό νερό είναι επίσης μία καλή και ανακουφιστική για το μωρό λύση.
  • Όσο είναι σε έξαρση, μη βάζετε πάνω στο εξάνθημα αλοιφές ή κρέμες, καθώς η υγρασία μπορεί να το επιδεινώσει.
  • Τα πολύ ζεστά βράδια, μπορείτε να βάλετε κλιματιστικό ή ανεμιστήρα στο παιδικό δωμάτιο, ώστε να είναι πιο δροσερά. Προσοχή: Αν χρησιμοποιήσετε ανεμιστήρα να μην πέφτει πάνω στο μωρό.
  • Τέλος, αν δείτε ότι τα σπυράκια δεν υποχωρούν και επιμένουν, ενημερώστε τον παιδίατρο, ώστε να βεβαιωθείτε ότι πράγματι πρόκειται για δρωτσίλες και όχι κάτι άλλο. Μην το αμελήσετε και μην επαναπαυτείτε!


Πηγή

Loading...