Μαμά

Τα 10 πιο σημαντικά λεπτά της ημέρας του παιδιού σας και τι να κάνετε

paidi-paizei-me-mama

Σύμφωνα με τον κλινικό ψυχολόγο Dr Kenneth Barish του Πανεπιστημίου Cornell, η ειλικρίνεια ανάμεσα σε εσάς και το παιδί σας, παίζει καθοριστικό λόγο και είναι κάτι που σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει.

Δεν υπάρχει γονιός που να μη θέλει το παιδί του να είναι ήρεμο και χαρούμενο. Και μπορεί να λείπετε πολλές ώρες από το σπίτι, ωστόσο, μπορείτε να δημιουργήσετε μια μοναδική σχέση.

10 λεπτά την ημέρα, με σωστές κινήσεις, μπορούν να φανούν θαυματουργά και να δημιουργήσουν πολύ δυνατούς δεσμούς ανάμεσά σας.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Τρία λεπτά το πρωί πριν ξυπνήσουν.
  • Τρία λεπτά από τη στιγμή που θα βγουν από την πόρτα του σπιτιού για να πάνε στο σχολείο ή σε κάποια δραστηριότητα.
  • Τρία λεπτά πριν το βραδινό τους ύπνο.

Ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει και πόσες ώρες την ημέρα είστε μαζί, αυτά τα 10 λεπτά «μαζί» κάθε μέρα, θα δημιουργήσουν μια σταθερότητα και μια ασφάλεια στο παιδί. Το γεγονός αυτό, δείχνει σε ένα παιδί πως ό,τι κι αν συμβαίνει, αν υπάρχει άγχος ή έχουν συμβεί κάποια δυσάρεστα γεγονότα, εκείνα είναι πάντα η προτεραιότητα των γονιών.

«Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά αρχίζουν να μαθαίνουν πώς θα διαχειρίζονται τα προβλήματα και τις κακές στιγμές και γίνονται πιο ικανά να λύνουν συναισθηματικά προβλήματα», αναφέρουν οι ειδικοί.

Loading...