Μωρό

Τα τρία πράγματα στην εγκυμοσύνη που είναι ενοχλητικά

shutterstock_1119710126.jpg


Η εγκυμοσύνη φέρνει πολλές αλλαγές στο σώμα της μέλλουσας μαμάς. Πέρα από τις πιο γνωστές, είναι και κάποιες λιγότερο γνωστές και που δεν εμφανίζονται σε όλες τις εγκυμονούσες.

Ωστόσο, ως κατάσταση είναι ενοχλητική και φέρνουν τη μέλλουσα μαμά σε δύσκολη θέση. Ωστόσο, πρόκειται για αλλαγές που όπως ήρθαν, έτσι θα φύγουν.

Δείτε παρακάτω τρία από αυτά:

Ακράτεια

Μπορεί να έχετε ακούσει ιστορίες για έγκυες γυναίκες όπου ένα απλό φτέρνισμα ήταν αρκετό για να… αδειάσει η κύστη μπροστά σε φίλους ή συναδέλφους. Η αλήθεια είναι ότι πολλές έγκυες γυναίκες λόγω του άγχους που βιώνουν μπορεί να έχουν ακράτεια και με έναν βήχα, φτέρνισμα ή γέλιο να …χάσουν λίγες σταγονίτσες. Αυτό που συνιστούν οι γιατροί είναι να φοράτε σερβιετάκια για τυχόν  διαρροές ειδικά τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης. Οι τακτικές  επισκέψεις στο μπάνιο μπορεί επίσης να βοηθήσουν.

Ακμή

Η ακμή συνήθως εμφανίζεται κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης λόγω των πρόσθετων ορμονών και ο τρόπος αντιμετώπισης της είναι δύσκολος. Αυτό συμβαίνει γιατί οι θεραπείες έρχονται σε σύγκρουση με τον υψηλό κίνδυνο των γενετικών ανωμαλιών. Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να αποφεύγονται τα φάρμακα διότι μπορεί να βλάψουν το μωρό. Το καλύτερο λοιπόν είναι να φροντίζετε το δέρμα σας με σχολαστικότητα και να το πλένετε με ήπιο σαπούνι κάθε πρωί και βράδυ. Σε κάθε περίπτωση πριν πάρετε οποιοδήποτε φάρμακο συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο και τον δερματολόγο σας.

Τριχοφυΐα

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι ορμόνες είναι υπεύθυνες για τα μαλλιά που αναπτύσσονται σε ανεπιθύμητα σημεία. Οι περισσότερες έγκυες γυναίκες είναι ενθουσιασμένες στην αρχή γιατί πιστεύουν ότι θα αποκτήσουν πλούσια μαλλιά. Αλλά όταν τα μαλλιά αρχίζουν να αναπτύσσονται στο στήθος, στην κοιλιά και το πρόσωπο, ο ενθουσιασμός μετατρέπεται σε τρόμο. Η αλήθεια είναι ότι το ξύρισμα και το τσιμπιδάκι θεωρούνται ως οι πιο ασφαλείς μέθοδοι αφαίρεσης τρίχας κατά την εγκυμοσύνη. Μην επιχειρήσετε να κάνετε λέιζερ αυτούς τους εννέα μήνες καθώς οι ειδικοί συνιστούν να προφυλάξετε το μωρό σας προληπτικά!


Πηγή

Loading...