Μωρό

Τα τρία πράγματα που δε θέλει να ακούσει μια έγκυος

pregnant-wom.jpg


Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι ξεχωριστή για κάθε γυναίκα και σίγουρα θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν συζητάμε για το συγκεκριμένο θέμα με εκείνη.

Το τι λοιπόν ακούει από φίλους και συγγενείς μπορούν να την επηρεάσουν θετικά ή αρνητικά.

Το thebump.com, συγκέντρωσε μια λίστα με τρία πράγματα που δεν θέλει να ακούει μια έγκυος και καλό είναι αποφεύγετε να τις τα λέτε.

Ήταν προγραμματισμένη η εγκυμοσύνη ή προέκυψε;»

Μπορεί να είναι μια αθώα ερώτηση, όμως δεν γνωρίζετε τι μπορεί να έχει προηγηθεί. Επομένως, δεν είναι σκόπιμο να ρωτήσετε μια γυναίκα αν η εγκυμοσύνη της προέκυψε ή ήταν προγραμματισμένη. Είναι ένα θέμα που δεν αφορά κανέναν παρά μόνο το ζευγάρι.

«Δίδυμα! Σίγουρα με εξωσωματική, έτσι δεν είναι;»

Είναι γεγονός ότι λόγω των εξωσωματικών, έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των δίδυμων κυήσεων. Όμως, δεν οδηγούν όλες οι θεραπείες γονιμότητας σε δίδυμα και δεν είναι όλα τα δίδυμα αποτέλεσμα εξωσωματικής. Υπάρχει και ο κληρονομικός παράγοντας. Ειλικρινά όμως ,έχει τόσο σημασία να μάθετε αν η δίδυμη κύηση οφείλεται σε εξωσωματική;

«Ελπίζω όλα να πάνε καλά»

Ακόμα κι αν οι προθέσεις σας είναι καλές, αποφύγετε να πείτε αυτή την έκφραση καθώς η έγκυος αισθάνεται ότι υπάρχει υπόνοια ότι πιθανόν να προκύψει κάποιο πρόβλημα. Αντί για το «ελπίζω» μπορείτε να πείτε « είμαι σίγουρη» ή « όλα θα πάνε καλά». Τόσο απλά.


Πηγή

Loading...