Μωρό

Τα «τεχνάσματα» των παιδιών για να σας τραβήξουν την προσοχή

1f64512e789a6281fb58b8e78603a3aa.jpg


Η αλήθεια είναι πως όλα τα παιδιά απολαμβάνουν να βρίσκονται στο επίκεντρο των μεγάλων και οι πάντες (γονείς, παππούδες, αδέλφια κ.α.) να ασχολούνται μαζί τους. Αυτή τους η επιθυμία άλλοτε εκδηλώνεται με θεμιτές και άλλοτε με αδόκιμες μεθόδους.

Με λίγα λόγια, τα παιδάκια σας χρησιμοποιούν διάφορα τεχνάσματα για να σας τραβήξουν την προσοχή. Δείτε παρακάτω κάποια από αυτά:

Το κλάμα

Είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους για να προσελκύσουν ή να διατηρήσουν την προσοχή σας πάνω τους. Είναι εκείνες οι φορές που αντιλαμβάνεστε ξεκάθαρα ότι το κάνουν επιτηδευμένα, χωρίς να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος.

Η γκρίνια

Παρεμφερής αντίδραση είναι η γκρίνια. Βλέπουν ότι δεν μπορούν να πάρουν αυτό που θέλουν, παρατηρούν ότι πάτε να απομακρυνθείτε, όμως δεν το αφήνουν να περάσει έτσι και αρχίζουν την γκρίνια.

Επικίνδυνα πράγματα

Σε δημόσιους χώρους, κυρίως, όπως για παράδειγμα στην παιδική χαρά, κάνουν εντυπωσιακά (όσο και επικίνδυνα ορισμένες φορές) πράγματα για να δείξουν ότι μεγάλωσαν και μπορούν να κάνουν τα πάντα.

Φωνάζουν το όνομά σας χωρίς λόγο

Σε άλλες περιπτώσεις απλά φωνάζουν «μαμά» ή «μπαμπά» για να γυρίσετε να τα κοιτάξετε και να πάρουν την επιβράβευσή σας. Όχι πως γίνεται πάντα αυτό που έχουν στο μυαλό τους.

Ο θεμιτός τρόπος

Τέλος, ο πιο θεμιτός και μη συνειδητός ενδεχομένως τρόπος των παιδιών να τραβήξουν την προσοχή σας είναι με τα πραγματικά κατορθώματά τους. Είτε αυτά λέγονται σχολικές επιδόσεις, είτε κατακτήσεις νέων δεξιοτήτων, είτε σωστές συμπεριφορές και άλλα παρόμοια.


Πηγή

Loading...