Μπαμπάς

Τα σημεία της κουζίνας που οι περισσότεροι αμελούν στο καθάρισμα

Τα-σημεία-της-κουζίνας-που-οι-περισσότεροι-αμελούν-στο-καθάρισμα.jpg


Η κουζίνα είναι από τα μέρη του σπιτιού που τα καθαρίζουμε τακτικά ή μάλλον, καθημερινά. Ωστόσο, νομίζουμε πως την καθαρίζουμε, γιατί στην πραγματικότητα δεν αρκεί το πλύσιμο των πιάτων, το καθάρισμα των πάγκων, το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα.

Υπάρχουν σημεία σε αυτήν που οι περισσότεροι αμελούν, με αποτέλεσμα στην πραγματικότητα η κουζίνα να μην είναι καθαρή, αφού σε αυτά με τον καιρό συγκεντρώνεται βρωμιά. Και αυτό μπορεί, όμως, να επηρεάσει ακόμα την υγεία μας.

Δείτε παρακάτω τέσσερα σημεία της κουζίνας που αμελούν να καθαρίσουν οι περισσότεροι:

Το κάτω μέρος από τα ντουλάπια της κουζίνας

Στο τελείωμα από πολλά ντουλάπια  υπάρχει ένα μικρό βαθούλωμα που συνήθως δεν καθαρίζεται. Την επόμενη φορά που θα καθαρίσετε τα ντουλάπια σας μην ξεχάσετε αυτό το σημείο που μαζεύει πολλή σκόνη αλλά και βρωμιά.

Το παράθυρο της κουζίνας

Πρόκειται για ένα σημείο που συσσωρεύει αρκετή βρωμιά. Κάθε φορά που καθαρίζετε τις συσκευές της κουζίνας σας περάστε με ένα πανάκι και λίγο απορρυπαντικό και το παράθυρο που βρίσκεται πάνω από το νεροχύτη.

Απορροφητήρας

Ο απορροφητήρας συσσωρεύει πολύ βρωμιά και γι’ αυτό θα πρέπει να καθαρίζεται τακτικά. Μιας και σίγουρα δεν θέλετε να αρχίσουν να πέφτουν βρωμιές και μικρόβια μέσα στα φαγητά σας, μάθετε να τον καθαρίζετε σε εβδομαδιαία βάση.

O χώρος πίσω από το ψυγείο

Ο χώρος πίσω από το ψυγείο συνήθως δεν αποτελεί μια από τις πρώτες προτεραιότητές μας όταν καθαρίζουμε την κουζίνα. Το γνωρίζετε, όμως, πως αν το πίσω μέρος και τα πηνία διατηρούνται καθαρά το ψυγείο λειτουργεί καλύτερα εξοικονομώντας περισσότερη ενέργεια; Απομακρύντε το ψυγείο από τη θέση του ώστε να σκουπίσετε από πίσω και με ένα πανάκι ξεσκονίστε καλά τα πηνία. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε δύναμη. Τρίψτε απαλά ώστε να φύγουν οι σκόνες και οι βρωμιές.


Πηγή

Loading...