Μπαμπάς

Τα πιο συχνά λάθη στο καθάρισμα που κάνουν το σπίτι να μοιάζει… βρώμικο

Τα-πιο-συχνά-λάθη-στο-καθάρισμα-που-κάνουν-το-σπίτι.jpg


Το γεγονός ότι έχετε ένα ντουλάπι εφοδιασμένο με τα πιο «δυνατά» καθαριστικά στην αγορά δεν σημαίνει ότι το σπίτι σας είναι πραγματικά καθαρό. Αν δεν χρησιμοποιείτε αυτά τα καθαριστικά με τον σωστό τρόπο – ή ακόμα και καθόλου – δεν κάνει καλό στο σπίτι σας.

Ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι το σπίτι σας θα μοιάζει με καινούργιο – ή τουλάχιστον καθαρό – θα είναι να χρησιμοποιήσετε τα αγαπημένα σας απορρυπαντικά, σπρέι και καθαριστικά με τον αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο.

Δείτε τα λάθη που πρέπει να αποφεύγετε:

Ψεκασμός επίπλων με σπρέι

Όταν ψεκάζετε τα έπιπλα απευθείας, δημιουργεί συσσώρευση υγρού που είναι δύσκολο να αφαιρεθεί και προσελκύει ακόμα περισσότερη σκόνη. Για να αποφύγετε αυτό, ψεκάστε το πανί σας με το καθαριστικό και στη συνέχεια τρίψτε το πανί σε σκονισμένες επιφάνειες.

Χρησιμοποιώντας το ίδιο πανί παντού

Ίσως να χρησιμοποιείτε υπερβολικά το πανί καθαρισμού και τα μικρόβια να τα πηγαίνετε από δωμάτιο σε δωμάτιο. Ακόμα κι αν η πετσέτα σας δεν φαίνεται βρώμικη, θα πρέπει να την πλένετε μετά από κάθε χρήση.

Χρησιμοποιώντας ένα φτερό καθαρισμού

Θα σας δώσουμε ένα μπράβο για το ξεσκόνισμα, αλλά το φτερό καθαρισμού που χρησιμοποιείται είναι ένα εργαλείο που απλώνει τη σκόνη από τη μια επιφάνεια στην άλλη. Χρησιμοποιήστε ένα πανί μικροϊνών, το οποίο θα τραβήξει και θα συγκρατήσει τα σωματίδια.

Αγνοώντας τα ψίχουλα στο πληκτρολόγιο

Πριν ψεκάσετε το πληκτρολόγιό σας με απολυμαντικό σκουπίστε, βεβαιωθείτε ότι το γυρίσατε και βγάλτε πρώτα τα ψίχουλα τροφίμων – αλλιώς θα κολλήσουν και θα έχετε ακόμα μεγαλύτερο χάος.


Πηγή

Loading...