Μωρό

Τα πιο βρώμικα αντικείμενα του σπιτιού που λίγοι καθαρίζουν

810e8f1b228749d9ddfbc629210c1bd3.jpg


Θα έχετε, σίγουρα, διαβάσει σχετικά άρθρα για τα πιο βρώμικα αντικείμενα μέσα στο σπίτι, όπως το τηλεκοντρόλ, το πληκτρολόγιο του υπολογιστή ή τα κλειδιά και τα πόμολα. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα αντικείμενα που είναι εξίσου βρώμικα και γίνονται αυτομάτως επικίνδυνα καθώς η πλειοψηφία αμελεί να τα καθαρίζει.

Και δεν το λέμε εμείς για το πόσο βρώμικα είναι, αλλά σχετικές μελέτες. Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά:

Οι διακόπτες

Σύμφωνα με σχετικές μελέτες, από τα πιο βρώμικα σημεία του σπιτιού είναι οι διακόπτες στα φώτα, ειδικά οι παλαιάς γενιάς που δεν έχουν καπάκι. Φανταστείτε ότι είναι τα σημεία που όλοι ακουμπάμε πολλές φορές μέσα στην ημέρας για να ανάψουμε το φως με βρώμικα χέρια.

Στους διακόπτες, λοιπόν, συγκεντρώνονται πολλά μικρόβια γι’ αυτό και θα πρέπει να τους καθαρίζετε τακτικά.

Το σημείο που είναι ο κάδος απορριμμάτων

Σε αυτό δεν περιλαμβάνετε μόνο ο κάδος για τα σκουπίδια στην κουζίνα, αλλά και αυτός της τουαλέτας που είναι πολύ επικίνδυνος και μεγάλη εστία μικροβίων. Μάλιστα, όπως τονίζουν οι ειδικοί, ο τοίχος πίσω από τον κάδο είναι ο πιο βρώμικος μιας και λίγοι είναι εκείνοι που μεριμνούν να τον καθαρίζουν.

Η μηχανή του καφέ

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Web MD, η καφετιέρα είναι το πέμπτο πιο γεμάτο σε μικρόβια αντικείμενο σε ένα σπίτι καθώς πολλοί αμελούν να καθαρίζουν το εσωτερικό της μαζί με το δοχείο.

Τα διακοσμητικά μπάνιου

Όλοι θα έχετε διαβάσει ή ακούσει πως στην τουαλέτα υπάρχουν πολλά αόρατα σωματίδια κυρίως από τη λεκάνη που εκτοξεύονται αιωρούνται, ενώ μπορούν να κολλήσουν σε οποιαδήποτε επιφάνεια του μπάνιου, από την οδοντόβουρτσα μέχρι τα μικρά διακοσμητικά που ενδεχομένως έχετε στο μπάνιο.


Πηγή

Loading...