Μπαμπάς

Τα κριτήρια για να επιλέξετε τα σωστά παπούτσια στην εγκυμοσύνη

Τα-κριτήρια-για-να-επιλέξετε-τα-σωστά-παπούτσια-στην-εγκυμοσύνη.jpg


Η αλήθεια είναι πως τα παπούτσια είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την υγεία μίας γυναίκας στην περίοδο της εγκυμοσύνης. Η πλειονότητα των εγκύων συνήθως στον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης έχουν πρησμένα δάχτυλα ενώ στον έκτο μήνα της κύησης το οίδημα των ποδιών δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο.

Όσο μάλιστα προχωρά η εγκυμοσύνη είναι δύσκολο να διατηρηθεί η ισορροπία κατά το περπάτημα. Η αύξηση του σωματικού βάρους είναι αυτό που προκαλεί κακή κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα να ασκείται μεγάλη πίεση στα πέλματα των ποδιών, γεγονός που επιδεινώνει τον πόνο στην πλάτη.

Ως εκ τούτου, αγαπητές μέλλουσες μητέρες πρέπει να επιλέξετε τα σωστά παπούτσια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ποια είναι τα κριτήρια;

Αν λοιπόν διανύετε ήδη τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης σας, πρέπει να προσέξετε τα εξής:

  • Αποφύγετε τα ψηλά τακούνια. Επηρεάζουν τη στάση του σώματός σας, η οποία μεταβάλλεται με την αύξηση του σωματικού βάρους. Είναι λοιπόν πιθανόν, εάν φοράτε ψηλά τακούνια να προκαλέσουν πόνους στη μέση. Για τις έγκυες που στέκονται πολύ ώρα (ίσως λόγω εργασίας) ή που έχουν μακριά πόδια, υπάρχει κίνδυνος να αναπτύξουν οίδημα των ποδιών και να μην κυκλοφορεί σωστά το αίμα. Ως εκ τούτου, δεν πρέπει να φοράτε ψηλά τακούνια.
  • Αποφύγετε τα εντελώς ίσια. Μια έγκυος γυναίκα πρέπει να φοράει άνετα, χαμηλοτάκουνα παπούτσια, φτιαγμένα από καλό υλικό για να αναπνέει το δέρμα. Αποφύγετε τα εντελώς ίσια, όπως τις παντόφλες ή τα σανδάλια γιατί ούτε αυτά βοηθούν την καλή ισορροπία και μπορούν εύκολα να προκαλέσουν πτώση.
  • Αποφύγετε παπούτσια με κορδόνια γιατί όταν η εγκυμοσύνη σας θα είναι προχωρημένη θα σας είναι δύσκολο να σκύψετε και να τα δέσετε.
  • Να εναλλάσσετε τα παπούτσια σας. Καλό είναι να μη φοράτε τα ίδια παπούτσια επί δύο ημέρες αλλά να αλλάζετε τουλάχιστον δύο ζευγάρια. Αυτό επειδή πρέπει το παπούτσι να προλαβαίνει να στεγνώνει και να αναπνέει το δέρμα σας.


Πηγή

Loading...