ΔιάφοραΜωρό

Σημαντικές οδηγίες για τον ύπνο των βρεφών

51f0667b4fc7e65aab09035b8d9ac30a_L

Κάθε χρόνο, περίπου 3.500 βρέφη στις Ηνωμένες Πολιτείες πεθαίνουν από αιτίες που σχετίζονται με τον ύπνο (ακούσιας ασφυξία και στραγγαλισμός) στο κρεβάτι.

Ενώ τα περιστατικά αιφνίδιου βρεφικού θανάτου έχουν μειωθεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, τα ποσοστά της ακούσιας ασφυξίας και στραγγαλισμού μεταξύ των βρεφών κατά τη διάρκεια του ύπνου έχουν αυξηθεί. Το 2014 στην Αμερική δηλώθηκαν 21,4 θάνατοι για κάθε 100.000 γεννήσεις.

Με αφορμή τα πιο πάνω η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής εκδίδει τις ακόλουθες νέες οδηγίες:

Αποφύγετε το μαλακό κρεβάτι, τα παιχνίδια, τα μαλακά προστατευτικά σε χώρους για ύπνο. Συγκεκριμένα συνιστώνται τα ακόλουθα:

Τα μωρά να κοιμούνται ανάσκελα σε σταθερή επιφάνεια. Το στρώμα πρέπει να είναι καλά στερεωμένο στο κρεβάτι.
Όταν είναι το μωρό είναι ξύπνιο είναι καλά να το βάζετε μπρούμυτα, κάτω φυσικά από τη δική σας επίβλεψη. Αυτό βοηθά τη καλύτερη εξέλιξη του παιδιού.
Το κρεβατάκι και γενικά η περιοχή που κοιμάται ένα μωρό πρέπει να είναι όσο το δυνατό πιο λιτή γίνεται.
Κουβερτούλες, μαλακά παιχνίδια, μαξιλάρια πρέπει να αποφεύγονται.
Να δίνετε πιπίλα στο μωρό όταν το βάζετε για ύπνο.
Μην χρησιμοποιείτε συσκευές παρακολούθησης του παιδιού.
Μην χρησιμοποιείτε σφήνες ή οτιδήποτε παρόμοιο, το οποίο διαφημίζεται ότι μειώνει το κίνδυνο του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.
Το βρέφος μπορεί να κοιμάται στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς του. Με αυτό το τρόπο μειώνεται ο κίνδυνος του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου κατά 50%.
Απαγορεύεται να κοιμούνται τα βρέφη στο ίδιο κρεβάτι με τους γονείς. Η πρακτική αυτή μπορεί να οδηγήσει στο να καταπλακώσει ένα γονιός με το σώμα του, το μωρό.
Μην βάζετε τα μωρά να κοιμούνται σε καναπέ, πολυθρόνα ή οποιαδήποτε άλλη μαλακή επιφάνεια. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνη πρακτική.


Πηγή άρθρου – baby.gr

Loading...