Μπαμπάς

«Σε αγάπησα αρκετά σήμερα;»: Τα λόγια μιας μαμάς που συγκινούν

Σε-αγάπησα-αρκετά-σήμερα-Τα-λόγια-μιας-μαμάς-που-συγκινούν.jpg


Στο τέλος μιας κουραστικής μέρας μια μαμά γράφει όσα θα ήθελε να πει στο παιδί της…

Θέλει να του υπενθυμίσει ένα πράγμα: ότι εκείνη θα είναι πάντα δίπλα του γιατί το παιδί της είναι ό,τι σπουδαιότερο έχει κάνει.

Διαβάστε το κείμενό της που έχει γίνει viral στα κοινωνικά δίκτυα…

«Καθώς ξαπλώνεις στο κρεβάτι σου τα βάρη της ημέρας πέφτουν από τους ώμους μου. Οι μάχες που έδωσα σήμερα ξεχνιούνται εύκολα και βρίσκω τον εαυτό μου να σε κοιτά και να βυθίζεται σε σκέψεις. Προσπαθώ να αποστηθίσω το πρόσωπο και τις “δίπλες” που κάνουν τα χεράκια σου. Θέλω να γυρίσω πίσω τον χρόνο και να σου πω πόσο καλός ήσουν.

Πόσο υπερήφανη είμαι για σένα.

Ελπίζω να σε αγάπησα αρκετά σήμερα.

Καθώς σε πήγαινα στο σχολείο. Όταν σε είδα να γυρίζεις και να με κοιτάς για λίγο. Ξαναφέρνω στο μυαλό μου τη σημερινή ημέρα και αναρωτιέμαι.

Σε αγάπησα αρκετά σήμερα;

Μέσα στο πρωινό τρέξιμο; Όταν βούρτσιζες τα δόντια σου και έπλενες τα χέρια σου; Όταν έτρωγες πρωινό; Όταν έβαλες την τσάντα σου; Όταν σε φίλησα για να φύγεις;

Σε αγάπησα αρκετά σήμερα;

Μέσα στο χάος του απογεύματος. Την ώρα του μπάνιου ή του φαγητού. Όταν διαβάζαμε βιβλία και παίζαμε. Σε πρόσεξα αρκετά; Σε αγκάλιασα αρκετά; Σε φίλησα αρκετά; Άκουσα τις ιστορίες σου με προσοχή; Σου είπα πόσο έξυπνος είσαι; Σε δίδαξα σωστά;

Σε αγάπησα αρκετά σήμερα;

Επειδή θέλω να ξέρεις – όχι, χρειάζομαι να ξέρεις – ότι κάθε μέρα σε αγαπάμε. Και θα ξοδεύω κάθε μέρα στη ζωή μου για να στο δείχνω. Να στο θυμίζω, να σου θυμίζω το πόσο σημαντικός είσαι. Το πόσα αξίζεις. Το πόσο δυνατός είσαι.

Όταν σε ρωτάω “Ξέρεις πόσο σε αγαπάει η μαμά;” και εσύ απαντάς “Όσο τον ουρανό”, ελπίζω να το πιστεύεις αλήθεια.

Να το νιώθεις.

Να διαπερνά την ψυχή σου.

Να σε φωτίζει τις πιο δύσκολες μέρες.

Να το θυμάσαι όπου κι αν βρίσκεσαι.

Επειδή, θα είμαι ΠΑΝΤΑ εδώ. Να σε ενθαρρύνω, να σε βοηθάω. Στις πιο εύκολες και πιο δύσκολες μέρες. Στα κλάματα και στα γέλια. Στο νέο και το άγνωστο. Ακόμα και τις ημέρες που νομίζω ότι θα με τρελάνεις, ακόμα και τις ημέρες που αρνείσαι τα πάντα, εγώ προσπαθώ να σε διδάξω ένα πράγμα:

Είμαι εδώ.

Δίπλα σου, πίσω σου.

Σε αγαπάω σε όλα!

Ελπίζω να σε αγάπησα αρκετά σήμερα, παιδί μου. Επειδή είσαι και πάντα θα είσαι, το σπουδαιότερο πράγμα που έκανα ποτέ!»


Πηγή

Loading...