Μωρό

Σας τσίμπησε κουνούπι; Οι τρεις λύσεις για να γλιτώσετε τη φαγούρα

sixmavol2.jpg


Από τα πιο συνηθισμένα και άκρως ενοχλητικά πράγματα του καλοκαιριού είναι το τσίμπημα από τα κουνούπια. Και περισσότερο ενοχλητική είναι η φαγούρα που ακολουθεί το τσίμπημα για αρκετές ώρες, ακόμη και μέρες αργότερα.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί εύκολοι και φυσικοί τρόποι για να τα αντιμετωπίσετε άμεσα. Δείτε παρακάτω:

Ασπιρίνη

Λιώστε μια ασπιρίνη μέσα σε λίγο νερό. Θέλετε να γίνει σαν πάστα. Απλώστε την πάνω στο τσίμπημα και θα σταματήσει αμέσως η φαγούρα.

Ζεστό κουτάλι

Ο πιο ασυνήθιστος τρόπος για να εξαφανίσετε τη φαγούρα και την κοκκινίλα από το τσίμπημα ενός κουνουπιού είναι να πάρετε ένα κουτάλι και να το αφήσετε κάτω από καυτό νερό για ένα λεπτό. Έπειτα πιέστε το ζεστό κουτάλι πάνω στο σημείο του τσιμπήματος και κρατήστε το εκεί για λίγο. Θα δείτε τον κνησμό και το φούσκωμα να μειώνονται αμέσως.

Λεμόνι

Πάρτε ένα λεμόνι από το ψυγείο και κόψτε το στη μέση. Βάλτε το κατευθείαν πάνω στο τσίμπημα και θα σταματήσετε με αυτόν τον τρόπο τη φαγούρα. Μιας και το λεμόνι είναι όξινο μπορεί να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Προσοχή: Αν έχετε ξύσει προηγουμένως το σημείο, μην βάλετε λεμόνι. Θα το κάνετε ακόμα χειρότερο. Προτιμήστε μια από τις υπόλοιπες λύσεις.


Πηγή

Loading...