Διάφορα

Πώς πραγματικά βλέπουν τα μωρά

37030-newbornsee_590

Πώς πραγματικά βλέπουν τα μωρά υγεια από Μαρία Κωνσταντοπούλου | 14 Ιουλ 2017 Σε γενικές γραμμές ξέρουμε, ότι η όραση των μωρών δεν είναι αναπτυγμένη, ειδικά σε σχέση με την ακοή και την αφή, αλλά και πάλι δεν ξέρουμε πώς είναι ο κόσμος μέσα απ’ τη δική τους… σκοπιά. Το βίντεο που δημοσίευσε το κανάλι Britannia Clark στο Youtube μας λύνει όλες τις απορίες για να μπορέσουμε να δούμε κι εμείς για λίγο μέσα από τα χαριτωμένα ματάκια τους.

*Φωτογραφία: kidspot.com.au

Θα εκπλαγείτε, λοιπόν, αν μάθετε, ότι τα νεογέννητα βρέφη έχουν την ικανότητα να ξεχωρίσουν μόνο το άσπρο και το μαύρο; Και ότι βλέπουν μόνο σε απόσταση 20-25 εκατοστών μακριά;
Σταδιακά, φυσικά, η όρασή τους αρχίζει να βελτιώνεται και όταν φτάσουν στην ηλικία των 3 μηνών πλέον, μπορούν να διακρίνουν κάποια χρώματα αλλά -το καλύτερο- μπορούν να καταλάβουν τους γονείς τους.
Στους οκτώ μήνες, η όρασή τους συνεχίζει ν’ αναπτύσσεται και αρχίζουν να βλέπουν τον κόσμο γύρω τους πιο καθαρά ενώ είναι σε θέση να συντονίσουν την αφή με την όρασή τους.
Όταν το παιδί φτάσει 1 έτους, η όρασή του έχει βελτιωθεί σημαντικά και έχει αναπτυχθεί κατά το ήμισυ σε σχέση με την συνολική της ανάπτυξη.
Στα 2 χρόνια πια, η όρασή του μωρού σας έχει αναπτυχθεί πλήρως!

Πάρτε μια γεύση απ' το πολύ ενδιαφέρον βίντεο:

Πηγή – mama365.gr

Loading...