ΔιάφοραΜωρό

Πώς πλένονται τα βρεφικά παιχνίδια μπάνιου

2ee80c33d67e0ebffed64653bf9b6503_L

Η αλήθεια είναι πως τα παιχνίδια για το μπάνιο αδυνατούν να στεγνώσουν τελείως στο εσωτερικό τους, αφού συνήθως διαθέτουν μια μικροσκοπική οπή στη βάση της

που δεν είναι ικανή να αποβάλει όλο το νερό που εισέρχεται κατά τη διάρκεια του αφρόλουτρου, ενώ δεν σου δίνει χώρο να το καθαρίσεις με κάποιο τρόπο και ταυτόχρονα η οπάκ επιφάνειά τους δεν επιτρέπει το φυσικό φως να τα στεγνώσει!Είναι, λοιπόν, πολύ εύκολο το νερό που παραμένει στο εσωτερικό τους να μετατραπεί σε μούχλα και εσύ ούτε που είχες σκεφτεί τι μπορεί να συμβαίνει εκεί μέσα! Υπάρχει, όμως, τρόπος να απαλλαχθείς από τους ανεπιθύμητους μικροοργανισμούς, που σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελες να κάνουν… παρέα με το μικρό σου στην μπανιέρα και μάλιστα είναι απολύτως φυσικός!

Τι θα χρειαστεί να κάνεις; Σε μια λεκάνη ανακάτεψε τρία μέρη ζεστό νερό με ένα μέρος λευκό ξύδι, άφησε τα παιχνίδια στο διάλυμα για περίπου 15 λεπτά και στέγνωσέ τα καλά! Αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης της μούχλας που συσσωρεύεται στο εσωτερικό των παιχνιδιών, μιας και σίγουρα δεν ενδείκνυται να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε “σκληρό” καθαριστικό, αφού αυτά τα παιχνίδια πάντοτε καταλήγουν με… μαγικό τρόπο στο στόμα των μωρών!

Αν, ωστόσο, δεν θέλεις να αφήσεις την κατάσταση να φτάσει σε αυτό το σημείο, τότε υπάρχουν δύο τρόποι να προλάβεις τη δημιουργία μούχλας: Ο πρώτος είναι να κλείσεις την τρύπα που υπάρχει στη βάση του παιχνιδιού, χρησιμοποιώντας κόλλα σιλικόνης και έτσι το νερό δεν θα μπαίνει ποτέ στο εσωτερικό του, διακινδυνεύοντας να μετατραπεί σε μούχλα. Ο δεύτερος τρόπος είναι να ανοίξεις μια μεγαλύτερη τρύπα, σε μέγεθος που να σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις μικρό βουρτσάκι για να καθαρίσεις και να στεγνώσεις το παιχνίδι!

Δοκίμασε, λοιπόν, ένα από τα τρία παραπάνω tips για να μην χρειαστεί να πετάς όλα τα παιχνίδια του μπάνιου μετά από μερικές εβδομάδες!


Πηγή άρθρου – baby.gr

Loading...