Διάφορα

Πώς να φτιάξετε βραχιολάκια φιλίας με την κόρη σας

37504-vraxiolia_590

Πώς να φτιάξετε βραχιολάκια φιλίας με την κόρη σας δραστηριοτητες από Μαρία Κωνσταντοπούλου | 29 Αυγ 2017 Πιθανώς να είχατε φτιάξει βραχιολάκια που επισφράγιζαν την φιλία με την κολλητή σας όταν ήσαστε μικρή. Τα friendship bracelets αγγλιστί έχουν επιστρέψει και είναι μια δημιουργική και κοριτσίστικη μόδα που σίγουρα θα ενθουσιάσει την κόρη σας. Έχετε δύο επιλογές: είτε να τα φοράτε για να είστε ασορτί είτε να τα φτιάξετε παρέα για να χαρίσει το ένα στη δική της κολλητή. Παρακάτω, θα δείτε δύο τρόπους: έναν για αρχάριους και έναν για προχωρημένους. Στην αρχή, μπορεί να σας φανεί λίγο δύσκολο, όμως στη συνέχεια θα πάρετε το κολάι.

Το απλό διπλό βραχιολάκι

Τι θα χρειαστείτε


3 κλωστές κεντήματος (μουλινέ) σε διαφορετικά χρώματα
Μια παραμάνα
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Κόψτε το κάθε νήμα έτσι ώστε να έχει το ίδιο μήκος με το χέρι σας. Αν θέλετε να το κάνετε διπλό, όπως αυτό της φωτογραφίας, υπολογίστε άλλο τόσο.


Βήμα 2ο
Απλώστε τις κλωστές δίπλα δίπλα και φτιάξτε έναν μικρό κόμπο αρκετά εκατοστά πριν το τέλος -μην τον κάνετε στην άκρη γιατί θα το χρησιμοποιήσετε για να στερεώσετε το βραχιολάκι στον καρπό σας.


Βήμα 3ο
Τοποθετήστε μια παραμάνα στον κόμπο και περάστε την μέσα από μια στέρεη επιφάνεια. Εναλλακτικά, μπορείτε να κολλήσετε τις κλωστές με σελοτέιπ σε ένα τραπέζι ή άλλη σταθερή επιφάνεια, από το ίδιο σημείο.


Βήμα 4ο
Αφήστε μια μικρή απόσταση ανάμεσα στις κλωστές. Γι’ αρχή, περάστε την τρίτη κλωστή πάνω από την δεύτερη. Έπειτα, περάστε την πρώτη κλωστή πάνω από την τρίτη και τέλος, περάστε τη δεύτερη κλωστή πάνω από την πρώτη, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.
Συνεχίστε την ίδια διαδικασία με αυτή τη σειρά.


Βήμα 5ο
Όταν τελειώσετε, φτιάξτε έναν ακόμη κόμπο προς το τέλος, φροντίζοντας να αφήσετε και πάλι λίγα εκατοστά απόσταση.


Βήμα 6ο
Το βραχιολάκι θα πρέπει να έχει το περιθώριο να τυλίγεται γύρω απ’ τον καρπό σας δύο ή τρεις φορές, αν επιλέξατε να το κάνετε διπλό. Στο τέλος, φτιάξτε έναν ακόμη κόμπο από τις κλωστές που περισσεύουν για να το κρατήσετε σταθερό.


Πηγή: the-red-kitchen.com

Σχέδιο ψαροκόκκαλο για τους πιο προχωρημένους

Τι θα χρειαστείτε


5 κλωστές κεντήματος σε διαφορετικά χρώματα
Ψαλίδι
Παραμάνα
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Κόψτε την κάθε κλωστή σε μήκος περίπου 80 εκατοστών και διαχωρίστε τις ανά χρώμα.
Βήμα 2ο
Φτιάξτε έναν κόμπο προς τα πάνω, αφήνοντας όμως ένα κενό 5 εκατοστών για να μπορείτε να το δέσετε πιο άνετα στη συνέχεια. Για να τις στερεώσετε, τοποθετήστε τα κάτω από ένα ποτήρι ή κολλήστε τις άκρες τους με ένα σελοτέιπ στο τραπέζι.


Βήμα 3ο
Αρχικά, πάρτε την μία εξωτερική κλωστή (την μπλε της φωτογραφίας), περάστε την κάτω από την επόμενη (την φούξια) και μετά πάνω από την διπλανή της (τη ροζ).


Επαναλάβετε το ίδιο από την άλλη μεριά. Πάρτε πάλι την μπλε κλωστή, περάστε την κάτω από τη διπλανή της (την άσπρη) και πάνω από την επόμενη (τη ροζ).


Βήμα 4ο
Συνεχίστε… υφαίνοντας πάνω- κάτω και θα δείτε ότι σταδιακά θα σχηματιστεί ένα όμορφο σχέδιο. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι να πλέκετε στην ευθεία τις κλωστές μεταξύ τους για πιο όμορφο αποτέλεσμα.

Ιδού και το τελικό αποτέλεσμα:

Πηγή: thestripe.com

Πηγή – mama365.gr

Loading...