Μπαμπάς

Πώς να ξυρίσετε σωστά την περιοχή του μπικίνι, χωρίς ενοχλητικές παρενέργειες

Πώς-να-ξυρίσετε-σωστά-την-περιοχή-του-μπικίνι-χωρίς-ενοχλητικές.jpg


Η περιποίηση της ευαίσθητης περιοχής είναι μια δραστηριότητα που οι περισσότερες γυναίκες κάνουν στη διάρκεια όλου του χρόνου. Η πιο δημοφιλής μέθοδος για την αφαίρεση της τρίχας, δεν είναι άλλη από το ξύρισμα.

Μάλιστα, μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Τέξας διαπίστωσε ότι το 77% των γυναικών ξυρίζουν την περιοχή του μπικίνι με ξυραφάκι και όχι με ταινίες ή διάφορες κρέμες αποτρίχωσης που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Ωστόσο, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται ερυθρότητα και κνησμός στην περιοχή.

Υπάρχει λοιπόν τρόπος να ξυρίζεστε χωρίς αυτές τις ενοχλητικές παρενέργειες; Δείτε παρακάτω χρήσιμες συμβουλές:

Επενδύστε σε ένα καλό ξυραφάκι

Η επιλογή στο σωστό ξυραφάκι είναι το πρώτο βήμα για να παραμείνει η γραμμή του μπικίνι σε άριστη κατάσταση. Εάν υπάρχουν περισσότερες λεπίδες, θα απελευθερώσουν περισσότερη πίεση, επιτρέποντας σε κάθε λεπίδα να κόψει με λιγότερη δύναμη, αλλά με καλύτερο αποτέλεσμα. Ένα απλό ξυραφάκι είναι μια καλή επιλογή μόνο για ένα ταξίδι, άλλωστε γι’ αυτό φέρουν και την ένδειξη «μιας χρήσης».

Προετοιμάστε την περιοχή

Καθαρίστε την περιοχή με ζεστό νερό για περίπου 10 λεπτά. Το ζεστό νερό θα βοηθήσει να μαλακώσει και το πιο ακραίο στρώμα της επιδερμίδας σας, καθιστώντας ευκολότερη την απομάκρυνση των τριχών. Μόλις η γραμμή του μπικίνι σας καθαριστεί, μια ελαφριά απολέπιση μπορεί να βοηθήσει και να απελευθερώσει την περιοχή από τα ανεπιθύμητα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

Ξεπλύνετε αμέσως μετά το ξύρισμα

Ξεπλύνετε την περιοχή αμέσως μόλις βάλετε κάτω το ξυραφάκι σας και εφαρμόστε μια κρύα κομπρέσα για περίπου 10 λεπτά ώστε να αποφύγετε τους ερεθισμούς. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κάποιο έλαιο (κατά προτίμηση χωρίς άρωμα) το οποίο θα καταπραΰνει το δέρμα και θα μειώσει περαιτέρω τις πιθανότητές ερεθισμού.

Συνέχεια με μια ενυδατική κρέμα

Για τη βέλτιστη υγεία του δέρματος, είναι σημαντικό να ενυδατώνεται η περιοχή μετά το ξύρισμα. Απλώστε μια άοσμη και χωρίς αλκοόλ κρέμα και στις δύο πλευρές της γραμμής του μπικίνι για να «κλειδώσετε» την υγρασία και να αποφευχθεί η υπερβολική ξήρανση της περιοχής η οποία θα οδηγήσει σε περαιτέρω ερεθισμό.

Καθαρίστε το ξυραφάκι σας

Μετά από κάθε ξύρισμα, φροντίστε να αποστειρώνετε τις λεπίδες με οινόπνευμα και ζεστό ή καυτό νερό. Αν το ξυραφάκι σας φαίνεται σκουριασμένο, πετάξτε το. Αυτό γίνεται για να αποφευχθεί η υπερβολική αύξηση των βακτηριδίων, στα οποία είναι ήδη εκτεθειμένες οι λεπίδες όσο κάθονται «άπραγες» στο ντους.


Πηγή

Loading...