ΔιάφοραΜωρό

Πώς να ηρεμήσει ένα μωρό που κλαίει

1708c39d721a2e75782a515dd756c9d5_L

Εδώ θα βρείτε έξι συμβουλές για να καταφέρετε να ηρεμήσετε το μωρό σας από το κλάμα:

1. Ανοίξτε τη ροή του νερού

Ο ήχος του νερού είναι καταπραϋντικός. Ακόμη και για ένα παιδί, το νερό που ρέει μπορεί να το ηρεμήσει και να σταματήσει το κλάμα.

2. Μασάζ στο βρέφος σας

Η σωματική επαφή είναι πάντα μια καλή ιδέα, ακόμη και για τους ενήλικες αλλά ειδικά για τα παιδιά που το εκτιμούν πολύ περισσότερο.

Τρίψτε την κοιλίτσα, τα πόδια ή ολόκληρο το σώμα του μωρού. Μπορείτε να προσθέσετε αμυγδαλέλαιο, ελαιόλαδο ή ακόμη και λοσιόν σώματος και να κάνετε το μασάζ μια ευχάριστη εμπειρία.

3. Παίξτε ένα τραγούδι για να ηρεμήσετε το μωρό σας

Δεν χρειάζεται να είναι κάποια χαλαρωτικό ή παιδικό, θα μπορούσε επίσης να είναι ένα δημοφιλές ποπ τραγούδι που σας αρέσει. Όπως και το νερό και η φυσική επαφή, η μουσική έχει επίσης ένα ηρεμιστικό αποτέλεσμα.

4. Ξαφνικός θόρυβος

Μερικές φορές τα παιδιά σταματούν το κλαψούρισμα όταν τους αποσπάται η προσοχή.

Και ποιος είναι ο καλύτερος ξαφνικός θόρυβος; Η λειτουργία μιας ηλεκτρικής σκούπας, το πιστολάκι μαλλιών ή ακόμη και το χειροκρότημα μπορεί να εκπλήξει το μωρό σας και να σταματήσει το κλάμα.

5. Βουρτσίστε τα μαλλιά του βρέφους σας

Πάρτε μια ειδική βούρτσα μαλλιών για τα μωρά και απλά βουρτίστε απαλά. Πολλά νεύρα είναι συγκεντρωμένα στο τριχωτό της κεφαλής και όπως το μασάζ, έτσι και το βούρτσισμα είναι ευχάριστο και χαλαρωτικό.

6. Κάντε μια βόλτα με το καροτσάκι

Περπατήστε με το καροτσάκι σας σε γρασίδι ή χαλίκι. Η βόλτα στο πάρκο μπορεί να το χαλαρώσει.


Πηγή άρθρου – baby.gr

Loading...