ΔιάφοραΜωρό

Πώς να επιλέξω το σωστό στρώμα για το παιδικό κρεβάτι;

wild-child-1

Ήρθε η μεγάλη στιγμή για την αλλαγή. Η μετάβαση από την κούνια στο «κανονικό» παιδικό κρεβάτι είναι πλέον γεγονός. Αυτό μπορεί βέβαια να σημαίνει ότι τα «βάσανα» των πρώτων χρόνων της ζωής του παιδιού φτάνουν με κάποιο τρόπο στο τέλος τους, όμως δεν σημαίνει ότι είναι και κάτι δύσκολο.

Τα πιο πολλά παιδιά περνούν στο «μεγάλο» κρεβάτι από την ηλικία των τριών ετών.

Ένα θέμα στο οποίο οι γονείς πρέπει να επιμείνουν και να είναι προσεκτικοί ως προς την επιλογή, είναι το στρώμα του κρεβατιού. Άλλωστε ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός, ιδιαίτερα για ένα παιδί.

Ένα βρέφος κοιμάται σχεδόν 15 ώρες την ημέρα, χρόνος που σταδιακά ελαττώνεται. Έτσι μέχρι και τα 8 χρόνια του, το παιδί κοιμάται γύρω στις εννέα με έντεκα ώρες. Για αυτόν τον λόγο είναι πολύ σημαντικό, το παιδικο στρωμα και το παιδικο κρεβατι να είναι από καλής ποιότητας υλικά, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η καλή ποιότητα ύπνου του και η υγεία του.

Το ιδανικό στρώμα δεν πρέπει να είναι πολύ σκληρό, ούτε πολύ μαλακό, για να μπορεί να στηρίζει σωστά το σώμα του παιδιού για ορθοπεδικούς λόγους αλλά ταυτόχρονα και για ψυχολογικούς καθώς όσο πιο άνετο είναι το παιδί ξαπλωμένο τόση περισσότερη ασφάλεια νιώθει.

Το επόμενο σημαντικό στοιχείο που καλούνται να επιλέξουν προσεκτικά οι γονείς είναι να αγοράσουν απαραίτητα στρώμα το οποίο έχει κατασκευαστεί αποκλειστικά για παιδιά.

Τα παιδιά κάνουν συνήθως ανήσυχο ύπνο και μετακινούνται αρκετά πάνω στο στρώμα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Το παιδικό στρώμα που θα επιλέξετε χρειάζεται να φέρει την ίδια ζώνη στήριξης σε ολόκληρη την επιφάνειά του για να παρέχει την ίδια ιδανική στήριξη στο παιδί όσο και αν αυτό μετακινείται κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Ακόμα ένα θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει τους γονείς είναι το στρώμα το οποίο θα πάρουν να παρέχει τη δυνατότητα του πλυσίματος της θήκης του. Με αυτόν τον τρόπο και το στρώμα διατηρείται καθαρό αλλά παρέχεται και η δυνατότητα της άμεσης επαφής με τα υλικά από τα οποία αποτελείται το στρώμα και χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του.

Το καλύτερο είναι το εξωτερικό ύφασμα του στρώματος να είναι από φυσικό βαμβάκι.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένα παιδικό στρώμα σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι φτιαγμένο από υποαλλεργικά υλικά και να υπάρχει διευκρίνηση σχετικά με το πόσο φιλικά είναι αυτά τα υλικά ως προς τον οργανισμό ενός παιδιού. Σχετικά με αυτό, οι γονείς προτείνεται να επιλέγουν στρώματα που φέρουν την πιστοποίηση Oeko-tex κατηγορίας 1.

Αν επιλέξετε στρώμα από ελατήρια, θα πρέπει δύο με τρεις φορές το χρόνο να το αντιστρέφετε  και να το περιστρέφετε.

Παρά το γεγονός πως ο κοκοφοίνικας θεωρείται πάντα είτε για ενήλικες είτε για παιδιά η καλύτερη επιλογή, χρειάζεται μεγάλη προσοχή να μην είναι ελαστικοποιημένος, γιατί ενέχει κινδύνους για την υγεία του παιδιού.

Καλό θα ήταν να αποφύγετε στρώματα με επιστρώσεις από ελαστικό ή με πλαστικό προστατευτικό κάλυμμα, γιατί δεν επιτρέπουν την ανανέωση της υγρασίας και του αέρα.

Τέλος όταν παραλάβετε το νέο στρώμα αερίστε το, ανοίγοντας τα παράθυρα, για τουλάχιστον μία ημέρα.

Η επιλογή του παιδικού στρώματος είναι εξαιρετικά δύσκολη αφού η βρεφική και η παιδική ηλικία είναι η περίοδος που το σώμα του παιδιού σας σημειώνει τη γρηγορότερη ανάπτυξη απ’ ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη φάση της ζωής του και η ανάγκη του για ύπνο είναι πραγματικά μεγάλη και.

Μπορείτε να επιλέξετε μέσα από μία μεγάλη ποικιλία σε παιδικά κρεβάτια, παιδικά έπιπλα, παιδικά γραφεία και να μιλήσετε σχετικά με ιδέες και λύσεις σύμφωνα με τις ανάγκες σας, με τους ειδικούς του Thebabycity.gr

Loading...