Μωρό

Πώς μπορεί να δεθεί ο μπαμπάς με το μωρό στη διάρκεια της εγκυμοσύνης

b80d7ddd03df5e7a7fdd0f4f2f3b7d0f.jpg


Η αλήθεια είναι πως το πατρικό ένστικτο δεν εμφανίζεται ως δια μαγείας όπως συμβαίνει με το μητρικό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αλλά αυτό δε σημαίνει πως ο μέλλον μπαμπάς δεν μπορεί να δεθεί με το μωρό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Υπάρχουν τρόπου για να συνδεθεί μαζί του και να ετοιμαστεί και εκείνος για το ρόλο της ζωής του. Δείτε παρακάτω κάποιες χρήσιμες συμβουλές:

Ενισχύστε τις ορμόνες του

Ενθαρρύνετε την παραγωγή της ορμόνης οξυτοκίνης (η ορμόνη της αγάπης) , η οποία θα τον κάνει να αισθανθεί πιο κοντά με το μωρό που περιμένετε. Απλά φροντίστε να χαϊδεύει αρκετά την κοιλιά σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή κρατήστε το χέρι του πάνω στην κοιλιά σας, όταν το μωρό θα αρχίσει να κλωτσά.

Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες

Εάν θέλετε να μάθετε το φύλο του μωρού που περιμένετε, πείτε στον γιατρό να το αποκαλύψει πρώτα στον σύντροφό σας και στη συνέχεια να σας το αποκαλύψει εκείνος. Είναι μια συναρπαστική ευθύνη!

Μιλήστε με άλλους μπαμπάδες

Με τον δικό του μπαμπά. Με τους φίλους του ή με τον συνάδερφο στη δουλειά που έγινε πρόσφατα μπαμπάς! Είναι ενθαρρυντικό να ακούσει ιστορίες άλλων μπαμπάδων αφού ήδη φαντάζεται τον εαυτό του σε αυτόν τον ρόλο.

Πηγαίνετε μαζί στα ραντεβού με τον γυναικολόγο

Μπορεί να μην είναι βολικό να πηγαίνετε κάθε φορά μαζί στον γυναικολόγο σας, ωστόσο είναι πολύ σημαντικό. Αυτό επιτρέπει στον μπαμπά να καταλάβει περισσότερα για την προγεννητική φροντίδα σας και να ζήσει συναρπαστικά πράγματα όπως το να ακούσει τον χτύπο της καρδούλας του μωρού και να θέσει τις δικές του ερωτήσεις στον γιατρό.

Μαθήματα ανώδυνου τοκετού

Τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού έχουν σχεδιαστεί για μαμάδες και μπαμπάδες. Οι μπαμπάδες που δεν έχουν διαβάσει αρκετά για τον τοκετό και οι μαμάδες που το έχουν παρακάνει με το διάβασμα έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο και μαθαίνουν τεχνικές και στρατηγικές που θα φανούν χρήσιμες την στιγμή του τοκετού.


Πηγή

Loading...