Μωρό

Πώς μπορείτε να δείξετε στα παιδιά σας ότι είστε περήφανοι για αυτά

proud-father-and-child.jpg


Η υπερηφάνεια για τα παιδιά σας δεν έχει καμία σχέση με την επίτευξη κάτι εξαιρετικού ή ειδικού. Η υπερηφάνεια προέρχεται από το να βλέπεις τους καρπούς της δουλειάς σου ως γονέα καθώς περνούν τα χρόνια.

Σίγουρα, αυτό το αναζωογονητικό συναίσθημα έρχεται ως αποτέλεσμα κάθε βήματος που κάνουν τα παιδιά σας προς την ωριμότητα, γνωρίζοντας ότι είναι πολύ πιο κοντά στην αυτάρκεια. Πρόκειται για την αναγνώριση των καλών πράξεων που κάνουν στη ζωή τους.

Ως γονέας, εργάζεστε ακούραστα και με μεγάλη προσοχή για να παρέχετε στα παιδιά σας τα εργαλεία που χρειάζονται για να πετύχουν και να επιτύχουν κατορθώματα και να ξεπεράσουν τις προκλήσεις που εμφανίζονται στο δρόμο τους. Επομένως, η επίτευξη αυτής η ικανοποίηση και υπερηφάνεια είναι, χωρίς αμφιβολία, μια μαγική και ανυπέρβλητη στιγμή.

Αν και είναι μερικές φορές δύσκολο να δείξετε στα παιδιά σας πόσο περήφανοι είστε από αυτά, οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν:

Δοξάστε τα παιδιά σας για τα πράγματα που έχουν σημασία.
Επικροτήστε τη διαδικασία περισσότερο από το αποτέλεσμα.
Θυμηθείτε τα εμπόδια που έπρεπε να ξεπεράσουν για να επιτύχουν ένα συγκεκριμένο κατόρθωμα.
Εξασφαλίστε την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση στις ικανότητές τους.
Τα παιδιά σας λαμβάνουν καλύτερα τα συγχαρητήρια όταν είναι κοντά στην επίτευξη κάτι. Επομένως, επιλέξτε τη σωστή στιγμή.


Πηγή

Loading...