Μπαμπάς

Πώς βοηθάει ένα κομμάτι σαπούνι στα σεντόνια την ώρα που κοιμάστε

Πώς-βοηθάει-ένα-κομμάτι-σαπούνι-στα-σεντόνια-την-ώρα-που.jpg


Ο ήρεμος ύπνος την νύχτα δεν είναι εύκολη υπόθεση για όλους. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να κοιμηθούν το βράδυ και αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους. Μερικοί έχουν άγχος, άλλοι δεν μπορούν να βολευτούν ενώ άλλοι έχουν το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών. Όποιος και να είναι ο λόγος, το να μην μπορεί να κοιμηθεί κάποιος είναι πολύ ενοχλητικό και μπορεί να έχει σοβαρό αντίκτυπο στην καθημερινότητα μας.

Πώς μπορεί να βοηθήσει λοιπόν σε αυτό ένα σαπούνι λεβάντας το οποίο θα βάλετε στο σεντόνι σας;

Σε ένα επεισόδιο του τηλεοπτικού προγράμματος, Dr. Oz, ο πασίγνωστος γιατρός μίλησε για μια περίεργη θεραπεία για το σύνδρομο των ανήσυχων ποδιών που φαίνεται να είναι αποτελεσματική: η τοποθέτηση σαπουνιού κάτω από τα σεντόνια σας και πιο συγκεκριμένα σαπούνι από λεβάντα. Η λεβάντα φαίνεται να έχει καταπραϋντικές ιδιότητες. Βάλτε ένα κομμάτι από σαπούνι λεβάντας ανάμεσα στα σεντόνια σας στα πόδια σας κάθε βράδυ. Θα παρατηρήσετε ότι οι σπασμοί και οι κράμπες μειώνονται και νοιώθετε τα πόδια σας πιο ήρεμα! Αξίζει μια προσπάθεια, σωστά;

Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών

Το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών ή RLS, είναι μια διαταραχή στον ύπνο η οποία χαρακτηρίζεται από μια ανεξέλεγκτη παρόρμηση να κινούμε τα πόδια μας. Συνήθως είναι χειρότερο το βράδυ και συμβαίνει όταν ένα άτομο θέλει να ξεκουραστεί. Το πρόβλημα μειώνεται όταν κινείται κάποιος, αλλά τα συμπτώματα εμφανίζονται ξανά μόλις σταματήσει η κίνηση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να γίνεται αδύνατον να κοιμηθεί κάποιος.


Πηγή

Loading...