Διάφορα

Πόσο επικίνδυνες είναι οι μπατονέτες για τα παιδιά;

36047-batonetes_590

Πόσο επικίνδυνες είναι οι μπατονέτες για τα παιδιά; υγεια από Έλενα Μπούλια | 16 Μαϊ 2017 Αμέτρητες φορές έχουμε ακούσει και πει ότι οι γονείς δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν μπατονέτες για να καθαρίζουν τα αυτιά των παιδιών τους, όμως φαίνεται πως πολλοί είναι αυτοί που συνεχίζουν να μη βάζουν μυαλό, στέλνοντας κάθε χρόνο χιλιάδες παιδιά στο νοσοκομείο (τα εν λόγω νούμερα αφορούν την Αμερική). Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό The Journal of Pediatrics, από το 1990 έως το 2010, περισσότερα από 263 χιλιάδες παιδιά διακομίστηκαν στα επείγοντα της Αμερικής για ατυχήματα που σχετίζονταν με χρήση μπατονέτας.

Παρόλο που η μελέτη περιέλαβε ανηλίκους μικρότερους των 18 ετών, τα παιδιά κάτω των 8 ετών αποτελέσαν τη συντριπτική πλειοψηφία σε ποσοστό 67%, με τα παιδιά κάτω των 3 ετών να αποτελούν τα περισσότερα από αυτά. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η συχνότερη διάγνωση των εν λόγω επειγόντων περιστατικών ήταν «παρουσία ξένου σώματος και διάτρηση της τυμπανικής μεμβράνης», που σημαίνει ότι μέρος της μπατονέτας κόλλησε στο κανάλι του αυτιού, προκαλώντας βλάβη στο τύμπανο.
Αν αυτή δεν απομακρυνθεί άμεσα, το σπρώξιμο της μπατονέτας μέσα στο αυτί του παιδιού μπορεί να προκαλέσει απώλεια της ακοής, ζαλάδα, αιμορραγία και πόνο, όπως αναφέρεται στη μελέτη.
Πρόκειται για ένα σοβαρό αλλά αποτρέψιμο ατύχημα, το οποίο οφείλουμε να θυμίζουμε συχνά στους γονείς. Ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιείτε μπατονέτες για τα αυτιά των παιδιών σας, αλλά για τα δικά σας, φροντίστε να τις κρατήσετε μακριά από αυτά. Και μην ξεχνάτε ότι το κερί στα αυτιά είναι φυσιολογικό, και ότι με αυτό τα αυτιά καθαρίζονται από μόνα τους, ενώ κάποια στιγμή θα πέσει μόνο του. Αν το παιδί σας έχει πολύ κερί στα αυτιά του που δεν πέφτει, ο γιατρός σας θα σας συμβουλεύσει για το τι να κάνετε.
Πηγή: popsugar.com

Πηγή – mama365.gr

Loading...

1 Comment