Εγκυμοσύνη

Πως να θηλάσω σωστά;

Ο θηλασμός προσφέρει πολλά οφέλη στο μωρό σας αλλά και σε εσάς. Το πρωτόγαλα πουπαράγει το στήθος σας τις πρώτες μέρες είναι η ιανική τροφή για το μωρό σας, γιατί είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και αντισώματα που το προστατευούν από τυχόν μολύνσεις.

Προσφέρει εκτός από θρεπτικά συστατικά, μακροπρόθεσμα οφέλη στο μωρό, εμποδίζοντας διάφορες παθήσεις.

Ο οργανισμός σας να ξέρετε πως παράγει όσο γάλα χρειάζεται. Από τη στιγμή που θα αρχίσει το μωράκι να πιπιιλάει, τότε αυτόματα θα μπαίνει ο οργανισμός σε διαδικασία παραγωγής γάλακτος.

Η καλύτερη και ιδανικότερη στάση για το θηλασμό είναι να είστε κοιλιά με κοιλιά με το μωρό σας. Σίγουρα θα νιώθετε στην αρχή λίγο περίεργα. Το στήθος σας πιο φουσκωμένο και βαρύ, οπότε είναι πολύ σημαντικό να φροντίζεται το μωρό σας να το αδειάζει ώστε να μην πετρώσει το γάλα. Θα πρεέπι ακόμα να ξέρετε ότι η σύνθεση του μητρικού γάλακτος προσαρμόζεται διαρκώς στις μεταβαλλόμενες διατροφικές ανάγκες του παιδού. Είναι ένα θαύμα το πως τα καταφέρνει όλα αυτά το γυναικίο σώμα, αλλά έτσι συμβαίνει!

Τις πρώτες μέρες να έχετε στο νου σας να θηλάζετε λίγο και σε τακτά διαστήματα, όποτε δείτε ότι πεινάει. Αυτό γιατί το μικρό του στομαχάκι μπορεί να χωνέψει μικρές μόνο ποσότητες γάλακτος κάθε φορά. Ο θηλασμός δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα. Είναι φυσικός τρόπος να τραφεί το μωρό σας αλλά για κάποιες γυναίκες χρειάζεται περισσότερος χρόνος και εξάσκηση για να βρουν τη σωστή στάση και τον σωστό τρόπο να το κάνουν.

Καλό είναι να διεγείρετε το αντανακλαστικό θηλασμού του μωβρού σας χαιδεύοντας για παραδειγμα απαλά το μαγουλο του

Να το πιάνεται καλά

Να το έχετε αγκαλειά και να είστε άνετη και ίσια

Να αδειάζετε και τους δύο μαστούς

Να απομακρύνετε το μωρο΄σας από το στήθος βάζοντας το μικρό σας δαχτυλάκι στο στόμα του μέσα, ώστε να μην τραβάτε τη θηλή σας και να δημιουργήσετε κάποια πληγή


Πηγή άρθρου – mothersblog.gr

Loading...