ΔιάφοραΜωρό

Ποιες είναι οι αιτίες της επιπεφυκίτιδας στα μωρά;

f296f36f956f722888baa902c353e919_L

Είναι σημαντικό για τους γονείς να γνωρίζουν τις αιτίες της επιπεφυκίτιδας στα μωρά, καθώς αυτή η ασθένεια μπορεί να επηρεάσει τα μάτια τους ξεκινώντας από μικρή ηλικία.

Η επιπεφυκίτιδα είναι μια κοινή λοίμωξη στα νεογνά και τα μικρά παιδιά που προσβάλλουν τον επιπεφυκότα, μια διαφανή μεμβράνη που ευθυγραμμίζει το λευκό τμήμα του ματιού.

Όταν η μεμβράνη μολυνθεί, το μάτι γίνεται ροζ, «ανοίγοντας» τον δρόμο για την εμφάνιση επιπεφυκίτιδας.

Οι αιτίες της επιπεφυκίτιδας στα μωρά

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά αίτια επιπεφυκίτιδας στα μωρά: μια νέα λοίμωξη που προκαλείται από ιούς και βακτήρια, μια αλλεργική αντίδραση – που παράγεται από αλλεργιογόνα – ή μια αρνητική χημική αντίδραση σε κάτι που τοποθετείται απευθείας στα μάτια, προκαλώντας ερεθισμό.

Ιογενής λοίμωξη: Οι ιοί είναι μολυσματικοί μικροοργανισμοί που προσβάλλουν τη συνδετική μεμβράνη. Οι περισσότερες από αυτές τις ιογενείς λοιμώξεις προκαλούνται από αδενοϊούς – ιλαρά, ερυθρά, το κοινό κρυολόγημα, μεταξύ άλλων.

Βακτηριακή μόλυνση: Αυτό συμβαίνει όταν τα βακτήρια μολύνουν τη συνδετική μεμβράνη. Μπορεί να συμβεί στην κολπική οδό της μητέρας, κατά τη φυσική γέννηση – στα νεογέννητα – και αγγίζοντας επιφάνειες μολυσμένες με σταφυλόκοκκο ή στρεπτόκοκκο, όπως αντικείμενα, πετσέτες, επαφή δέρματος με δέρμα.

Αλλεργιογόνα: Αυτές είναι ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν ευπάθεια ή αλλεργική αντίδραση σε ερεθιστικά όπως σκόνη, γύρη, καπνό, μεταξύ άλλων.

Χημικές ουσίες: Ο ερεθισμός μπορεί να συμβεί ως αντίδραση στις σταγόνες που δίδονται στα νεογνά μετά την παράδοση για την πρόληψη λοιμώξεων που προκαλούνται από βακτήρια. Εμφανίζεται ως ήπιος ερεθισμός των ματιών και διαρκεί από 24 έως 36 ώρες.

Πηγή άρθρου – baby.gr

Loading...