Μωρό

Παιδικό Στρώμα

bunk_h

Τα μωρά περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στο κρεβάτι τους, γι’ αυτό ένα καλό παιδικό στρώμα είναι απαραίτητο.

Δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να επιλέξετε το κατάλληλο παιδικό στρώμα. Εκείνο, δηλαδή, που θα υποστηρίζει σωστά την ανάπτυξη της σπονδυλικής του στήλης:

  • Το στρώμα πρέπει να είναι καινούργιο. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε το στρώμα του προηγούμενου μωρού σας ή το στρώμα που έχετε δανειστεί από έναν φίλο σας ή έναν συγγενή. Εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία του παιδιού και έρευνες έχουν καταγράψει ότι μπορεί να ευθύνεται για το σύνδρομο του αιφνίδιου θανάτου (SIDS).
  • Εμπιστευτείτε μια αξιόπιστη εταιρεία. Μια εξειδικευμένη εταιρεία στρωμάτων γνωρίζει τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ηλικίας. Ετσι θα νιώθετε σίγουροι ότι είναι ορθοπεδικό, υγιεινό, αλλά και άνετο.
  • Το βρεφικό στρώμα πρέπει να προσαρμόζεται και να «ακολουθεί» τις φυσικές καμπύλες του σώματος του μωρού, χωρίς να το πιέζει.
  • Επίσης πρέπει να προσφέρει στήριξη στη σπονδυλική στήλη του μωρού προσφέροντάς του έναν ποιοτικό ύπνο αλλά και το αίσθημα της αγκαλιάς για να χαλαρώνει και να ηρεμεί.
  • Πρέπει να αποτελείται από επιλεγμένα και πιστοποιημένα υλικά. Τα υλικά του στρώματος πρέπει να είναι οικολογικά και φιλικά προς το ευαίσθητο δέρμα του μωρού. Αποφύγετε όσα δεν «αναπνέουν». Ειδικά το ύφασμα του στρώματος πρέπει να είναι αντιαλλεργικό με ειδική επεξεργασία για προστασία από τα ακάρεα, ώστε να αποτρέπει την ανάπτυξη τους όπως και λοιπών μικροοργανισμών, οι οποίοι ευθύνονται για την πρόκληση αλλεργιών και αναπνευστικών προβλημάτων.
  • Φροντίστε, το στρώμα να έχει τη σωστή διάσταση. Αν μεταξύ του στρώματος και της κούνιας υπάρχει κενό, υπάρχει κίνδυνος το μωρό να παγιδευτεί.

 

Το στρώμα πρέπει να στηρίζει το σώμα του και να το αγκαλιάζει για ασφάλεια.

Επιλέξτε πιστοποιημένα υλικά, οικολογικά και φιλικά προς το ευαίσθητο δέρμα του.

Το σωστό μέγεθος είναι απαραίτητο για να μην παγιδευτεί το μώρο.

Loading...